Faglige nyheder

Tag et svinegodt foto og vind en Ipad

Frem til den 27. september kan alle interesserede deltage i LVK’s store fotokonkurrence, der skal inspirere flere til at arbejde i den danske svineproduktion.

- Årets svinekongres bliver grundet Covid-19 noget anderledes og mere online-baseret. Vi får desværre ikke muligheden for at se jer alle, og derfor vil vi i år prøve noget nyt i stedet.

Sådan lyder det i en meddelelse fra LVK Svinedyrlægerne, der her gør det klart, at de hver dag ser glade og sunde grise og mennesker.

- Alt for mange gange bliver dette dejlige erhverv udskammet i pressen, og de gode historier drukner. Vi håber derfor, I vil hjælpe os med at vise erhvervet fra sin bedste side. Husk at et billede siger mere end 1000 ord, lyder det fra dyrlægerne.

For at deltage, skal billede samt fotografens navn sendes til lvk@lvk.dk. Vinderen vil blive vist til årets svinekongres den 20. oktober 2020 og vinderpræmien er en iPad, 128GB.

 

Et nyt tiltag skal sikre ansattes kendskab til smittebeskyttelse

I LVK har de, i tilknytning til medicinhåndteringskurset, lavet en gennemgang af hele det danske system, som bør give en god indsigt i generel smittebeskyttelse, SPF- og karantæneregler, anmeldepligtige sygdomme og zoonoser.

Dette tiltag sker grundet en undersøgelse, som viser, at viden om dette er meget sparsom blandt de ansatte.

LVK Svinedyrlægerne håber, at dette tiltag vil sikre, at de ansatte forstår risikoen ved især afrikansk svinepest, som stadig er faretruende tæt på den tyske grænse.

- Sæt tid af til det, og vi gennemgår det på et rådgivningsbesøg, lyder det fra dyrlægerne i deres seneste nyhedsbrev.

 

Fodereffektivitet på dashboardet

Danish Crown Ejerservice har lanceret to nye funktioner i Danish Crowns Ejer-app. Det er funktionerne »foderforbrug« og »status«, som gør det muligt at tilføre ny vigtig viden på dashboardet.

Under status-funktionen kan du give en status på antallet af grise på stald. Det er nødvendigt for at få korrekte data i beregningen af dynamisk tilvækst på dashboardet, og indtil nu skulle tallet sendes på e-mail til Ejerservice efter aftale med rådgiveren. Jo oftere tallet opdateres korrekt, jo bedre vil de data, man får via den dynamiske tilvækst, være.

Når du opdaterer dit status-tal, vil ændringerne slå igennem på dashboardet dagen efter. Vælger du at give dine status-tal på CHR-niveau, vil du få data på hvert enkelt CHR-nummer – alternativet er en status på alle ejendomme, der i så fald vil vise data for alle dine grise uanset site.

Det er vigtigt, at du gør dig klart, hvilket niveau du vil have dine data på, da det bliver låst.

Hvis du vælger at gøre det på CHR-niveau, skal foderforbruget også tastes på CHR-niveau, og omvendt hvis du vælger at taste for alle ejendomme.

Udover status-funktionen er der også kommet en mulighed for at indtaste sit foderforbrug i appen. Det kan kun ske, hvis din status er indtastet. Indtil videre er foderforbrug til dataopsamling, og planen er, at der til efteråret vil være en opgørelse over FEsv/kg. på Dashboardet.

Samtidig vil der blive lavet statistik for foderforbrug, og det giver spændende perspektiver, fortæller Kristian Jensen, der er leder for rådgiverne i Danish Crown Ejerservice.

 

 

 

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også