bannerPos

Kort nyt til svineproducenten

16-10-2020 23:24

Aflysning af årsmøde

Grundet Covid-19 aflyser Danvet deres årsmøde i marts 2021. Dette sker i en erkendelse af, at situationen løbende ændrer sig, og at en stor forsamling på 600 personer i marts vil være forbundet med en stor risiko.

- Vi tager i den forbindelse ingen chancer, lyder meldingen på Danvets hjemmeside, hvor de samtidig påpeger, at årsmødet vil blive afholdt, så snart forholdene tillader det.

 

 

Egne polte giver højere dækningsbidrag

- Endnu engang viser tallene fra DB-Tjek (denne gang 1. halvår 2020) et højere DB i de besætninger, som selv laver deres polte, påpeger svinekonsulent Niels Hegelund fra Velas.

I nyhedsbrevet Trynekontakten påpeger han, at gruppen med indkøbte polte helt som forventet har en højere kuldstørrelse og i gennemsnit ligger med 0,6 gris højere pr. kuld, og derfor fravænner de 1,1 gris mere pr. årsso. Men på trods af flere grise til salg – og en periode som har været præget af høje smågrisepriser, så er det gruppen med egne polte, der løber med det højeste dækningsbidrag.

Ifølge Niels Hegelund, så skyldes det først og fremmest, at udgiften til udskiftning er 600 kroner pr. årsso lavere for »egne polte«. Og selvom avlsudgiften til sæd ligger 100 kroner højere, så bliver slutresultatet et øget DB på 400 kroner Og efter korrektion for forskelle i smågrisefoderpriser, så er der alligevel en forskel på 200 kr. til fordel for »egne polte«.

- Denne sammenligning er selvfølgelig ikke statistisk sikkert, da det jo ikke er en decideret afprøvning, men man kan godt strække sig så langt, som til at få bekræftet, at der i hvert fald ikke er ringere økonomi i hjemmeavl, lyder det fra svinekonsulenten fra Velas.

 

 

Varmen skal være der for de nyfødte

- Kolde grise er desværre en udfordring, jeg ofte støder på, når jeg er ude på besøg i besætningerne.

Ordene kommer fra svinekonsulent Ghita Pedersen fra Velas, der i det seneste nyhedsbrev »Trynekontakten« giver en række anbefalinger til at sikre den rette temperatur ved de nyfødte.

En smågrisehule, der ikke har den rette temperatur, når pattegrisen bliver født, kan medføre at pattegrisens kropstemperatur falder, og risikoen for sygdom øges. Ifølge Ghita Pedersen, er den optimale temperatur i smågrisehulen den dag grisene bliver født, når den ligger imellem 34-36°.

- Især betongulve har svært ved at nå op på denne temperatur, medmindre varmelampen bliver startet 24 timer før. Nogle steder er det en generel udfordring, at få temperaturen op på de ønskede 34-36 grader, men det er der råd for, påpeger konsulenten.

- I nogle besætninger er der fra starten monteret forhæng ved hulerne, så der undgås træk. De steder, hvor der ikke er opsat forhæng, er der stor succes med at sætte papirforhæng eller plastik forhæng med magneter på. Papirforhænget sikrer, at hulen bliver et par grader varmere, og der undgås træk, forklarer hun og fortsætter:

- I byggemarkederne og malerforretninger kan der købes afdækningspapir med tape, hvilket fungerer rigtig godt, for når grisene er store nok til at undvære det, piller de det selv ned, og gyllen har ikke problemer med at tage det.

Ifølge Ghita Pedersen kan det også være en fordel at udskifte pærerne i varmelamperne til 150 watts-pærer, hvis det er 100 watts-pærer, der sidder i.

 

 

 

 

 

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next