Optimal velfærd i ny slagtesvinestald

Om en uge - fredag den 2. marts - er der åben stald hos svineproducent Niels Blem Sørensen i Jordrup i Sydjylland. Han har opført et af landsdelens største slagtesvineprojekter med indbygget dyrevelfærd og perfekt arbejdsklima for medarbejderne.

Gråkjær A/S har nyopført et svinestaldprojekt på 5.330 kvadratmeter tvillingestald til slagtesvin. Stalden, der er bygget hos svineproducent Niels Blem Sørensen ved Jordrup i Sydjylland nær Kolding, kommer til at give bedre arbejdsklima og bedre dyrevelfærd.

Fredag den 2. marts er der mulighed for alle interesserede at se og opleve den nye svinestald, når Gråkjær og svineproducenten holder åben stald fra klokken 11 til 15 hos landmanden på Knudsbølvej 36, Knudsbøl, 6064 Jordrup.

Klokken 13 er der officiel indvielse af stalden, hvor der vil være indlæg fra en række personer. Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, Poul Erik Jørgensen, landbrugsdirektør, Nykredit, Ole Wehlast, formand for Fødevareforbundet, Martin Rindum, direktør, landbrug, Gråkjær, Niels Blem Sørensen selv samt fra leverandører til projektet.

 

Rationel arbejdsgang

Slagtesvinestalden er udført som tvillingestald, hvor der er mulighed for at fede egne smågrise op og skabe en mere stabil forretning.

En rationel arbejdsgang har været vigtig i overvejelserne omkring stalden, da den er etableret i forlængelse af et eksisterende anlæg.

Stalden er opført med betonelementer i norsk marmor, og tagkonstruktionen er med gitterspær.

Loftshøjden på 2,9 meter er, sammen med combi-diffus ventilation, gulvudsug og luftrenser, med til at give optimalt luft- og arbejdsklima for medarbejdere og dyr.

Opvarmningskilden til gulvvarme i stalden er gyllekøling, og der er etableret vådfodersystem.

Læs også