Smørefri møtrikker til de tunge belastninger

Smørefri justering af tunge belastninger med de nye polymere føringsskruemøtrikker fra virksomheden igus

De nye økonomiske og smørefri, sprøjtestøbte dryspin heavy-duty møtrikker kombineret med en plade i rustfri stål kan modstå belastninger op til 6 MPa. (Kilde: igus GmbH)
De nye økonomiske og smørefri, sprøjtestøbte dryspin heavy-duty møtrikker kombineret med en plade i rustfri stål kan modstå belastninger op til 6 MPa. (Kilde: igus GmbH)

Plast og tunge belastninger? Denne gang beviser igus at kombinationen fungerer med et nyt design af føringsskruemøtrik. Den sprøjtestøbte dryspin JGRM polymermøtrik er et økonomisk alternativ til kugleskruemøtrikker. Det nye smørefri og slidstærke design kan bevæge tunge belastninger.

Ved høje aksiale belastninger leveres den nye føringsskruemøtrik også med en rustfri stål plade som "Heavy Duty version".

Uanset om det er i byggemaskiner, aktuatorer eller solfangere, skal føringsskruer kunne bevæge høje belastninger sikkert og stabilt i et bredt udvalg af applikationer.

Virksomheden igus har nu udviklet en ny føringsskruemøtrik specielt til denne applikation.

-  Den nye JGRM serie er et robust alternativ til kugleskruemøtrikker", siger Thorben Hendricks, Division Manager of Screw Technology hos igus GmbH, og tilføjer:

- Det nye design på møtrikken fordeler de radiale og aksiale belastninger så vi kan absorbere højere kræfter i forhold til konventionelle flangede føringsskruemøtrikker.

Møtrikken produceres ved sprøjtestøbning hos igus i Köln, så den er meget let og økonomisk. Sammenlignet med kugleskruesystemer, koster den polymere føringsskruemøtrik kun det halve – plus at den har yderlige praktiske fordele:

-  Vi tilbyder kunderne en vedligeholdelsesfri løsning som er ufølsom for støv og snavs, siger Hendricks.

/jba

Læs også

Kviehotel: - Jeg kan selv bestemme om jeg vil være i niveau 1 eller 2 og det er fuldstændig vanvittigt
Rådgiver:: - Salmonella-stramningerne skal gennemtænkes igen
Det overraskende forårsvejr sætter gang i græsmarkerne
Genåbning efter coronaen kan blive en gamechanger hos Danish Crown Beef
Beskyt kornets værdier
Svinegener i cyberspace