Fodertilskud reducerer diarré under tildeling

Fodertilsætningsstoffet Ablacto+ reducerede antallet af igangsatte diarrébehandlinger pr. foderdag i den periode, det blev tildelt i et forsøg fra Seges Innovation udført på Grønhøj Forsøgsstation. Der var imidlertid ikke signifikant effekt af Ablacto+ på antal igangsatte diarrébehandlinger i hele perioden (fra 6-30 kg).

Ablacto+ er endnu ikke tilgængelig på markedet, men efter en ny afprøvning klargøres produktet til myndighedsgodkendelse. Storskalaforsøget, der fandt sted på Grønhøj, kan samtidig bruges til at værdisætte produktet ud fra de resultater, der blev opnået i forsøgsperioden.

Produktet viser, at det virker, når det tildeles. Men det oplyses samtidig, at det er uhensigtsmæssigt, at der ses en opblussen i diarrébehandlinger, når grisene ikke længere fodres med Ablacto+.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Fodring af grise

Foder er ikke bare foder - det er en hel videnskab. Bliv inspireret af branchens førende og få viden om den nyeste forskning inden for fodring af grise.

Læs mere her

Læs også