Stiller skarpt på efterafgrøder og jordløsning

FRDK er blandt udstillerne og deltagerne i forbindelse med Dansk Markdemo i Lunderskov, hvor fokus blandt andet er på efterafgrøder og jordløsning.

Regnorm er også fantastisk gode til jordløsning. Foto: FRDK

FRDK deltager på Dansk Markdemo med efterafgrøder, som er biologiske maskiner til jordløsning.

I de pløjefri dyrkningssystemer er der fokus på så lidt bearbejdning som muligt og nødvendigt.

Derfor er efterafgrøder en stor del, fordi de blandt andet kan bidrage til løsning af jorden med særlige arter, der har kraftige pælerødder nedad og arter, der har fine og talrige forgreninger ud til siderne.

Aktiv forening

FRDK har i eget regi netop afsluttet en række arrangementer landet over omkring den pløjefri dyrkning med de fordele man mener det har for både klima og miljø – og en oplagt mulighed for blandt andet økologerne.

Tidligere på året satte FRDK tillige fokus på CO2-reduktion og mål om en nul-udledning og de mange klimaaspekter, der er indenfor de pløjefri systemer.

Det skete i forbindelse med Årets Fagdag 2023, der blev holdt i forbindelse med foreningens generalforsamling.

20 års erfaring

Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning i Danmark (FRDK) har i mere end 20 år arbejdet for at fremme den pløjefri dyrkning og conservation agriculture i Danmark.

Der er i dag flere hundrede medlemmer i FRDK, og foreningens mål er at vokse med 1.000 nye medlemmer inden 2025, og at omsætningen i ShopFRDK, der forhandler efterafgrødefrø med mere, skal øges væsentligt.

Læs også