Kroghejsevogn ideel til maskinstationer og landbrug

De nye Bigab B20 kroghejsevogne kan håndtere høj belastning og kan anvendes til transport af blandt andet grus, sand og landbrugsafgrøder.

Den helt igennem nydesignede Bigab B20 kroghejsevogn kan klare en maksimal belastning på over 20 tons og håndtere containere i længder fra 5,0 til 6,5 meter. Tip/ladveksel-cyklussen er også gjort hurtigere.

Med Bigab B20 kan Helms TMT-Centret A/S, der øst for Storebælt har afdeling i Ringsted, således nu præsentere en helt ny generation af kroghejsevogne til de tunge opgaver.

Bigab B20 er helt nydesignet på basis af den originale BIGAB kroghejsevogn. Det betyder, at Bigab B20 er langt mere avanceret, så både effektiviteten og brugervenligheden har fået et løft. Eksempelvis har den nye kroghejsevogn en elektrisk styreventil som standardudstyr.

Det nye design har også øget mulighederne for ekstraudstyr. Den nye kroghejsevogn kan derfor anvendes til mange vidt forskellige opgaver som transport af eksempelvis grus, sand og diverse landbrugsafgrøder.

Affjedret træk giver rolig kørsel

Blandt ekstraudstyret kan nævnes affjedret træk, som giver en mere rolig kørsel og dæmper af stød og ryk fra traktoren.

Bigab B20 kan – som tidligere anført – håndtere containere i længder fra 5,0 til 6,5 meter. Tipvinklen er 55-58 grader – afhængigt af, om kroghejsevognen er udstyret med hydraulisk ophængt trækstang.

Arbejdet går hurtigt med den nye kroghejsevogn, da tip/ladveksel-cyklussen er gjort 15 procent hurtigere ved hjælp af en ny geometri.

Kendetegnende for Bigab B20 er også dens fleksible modul-konstruktion, som gør det nemt at eftermontere diverse tilbehør.

Bigab skifteladssystemet er et svensk originalprodukt. Systemet er oprindeligt udviklet i den lille by Blidsberg i Västra Götaland for mere end 40 år siden. Bag udviklingen står Göte Håkansson, manden bag Bigab.

Læs også