bannerPos

Test af midler til bedre stabilitet

Vilofoss konkluderer, at FreshFoss som minimum er lige så effektiv som kaliumsorbat til at hindre varmedannelse i foderet. Arkivfoto
15-08-2020 11:17

Forsøg fra Vilofoss har vist, at midlet FreshFoss matcher kaliumsorbat, når det kommer til reduktion af varmeudvikling i foderet, mens midlet er langt billigere.

Der har de seneste år været lavet en del afprøvninger af midler til reduktion af varmeudviklingen i TMR-blandinger.

- Seges har i 2019 vurderet, at FreshFoss er det stærkeste produkt og det mest økonomiske produkt på markedet, men har sidenhen også anbefalet at bruge kaliumsorbat i lav dosis. Argumentet for at bruge kaliumsorbat var, at det er en billigere løsning i forhold til tre liter propionsyre. Seges har i denne afprøvning af ukendte årsager udeladt at inkludere FreshFoss, som de tidligere har påvist at være en særlig økonomisk fordelagtig løsning til stabilisering af TMR, lyder det fra Vilofoss, der derfor selv har lavet tre afprøvninger, på tre forskellige dage, hvor både kaliumsorbat og FreshFoss indgår.

- FreshFoss er langt billigere pr. kg produkt end kaliumsorbat – så hvis FreshFoss kan matche kaliumsorbat i effektivitet, vil FreshFoss være den billigste løsning, lyder det fra Vilofoss.

Materialet til afprøvning var en TMR-blanding afhentet ved foderbordet umiddelbart efter udfodring.

Matcher kaliumsorbat

I forsøg 1 målte man temperaturudviklingen i TMR ved tilsætning af 0,4 kg FreshFoss eller kaliumsorbat pr. ton fuldfoder.

Forsøget viste at de 0,4 kg FreshFoss holdt varmedannelsen nede i en længere periode end 0,4 kg kaliumsorbat.

- Dette indikerer, at FreshFoss har en mere effektiv inhibering af gær og svampevækst, lyder konklusionen.

I forsøg 2 blev temperaturudviklingen ved tilsætning af 0,4 kg kaliumsorbat, 0,4 kg FreshFoss og 0,2 kg FreshFoss sammenlignet med en kontrolblanding.

I forsøg 3 undersøgte man varmeudviklingen i TMR ved forskellige niveauer af FreshFoss og kaliumsorbat.

- I forsøg 2 var kaliumsorbat mere effektiv end FreshFoss og i forsøg 3 var FreshFoss mere effektiv, lyder konklusionen.

Et gennemsnit af foderets aerobe stabilitet i de tre forsøg viser, at FreshFoss ligger 8 procent højere end niveauet for kaliumsorbat. Den aerobe stabilitet er defineret som tiden det tager, før man finder en temperaturstigning på fem grader.

- Den overordnede konklusion er, at FreshFoss som minimum har samme styrke til hindring af varmedannelse i TMR. Eftersom FreshFoss er billigere end kaliumsorbat, er FreshFoss den billigste løsning, konstaterer Vilofoss, der desuden har ændret doseringsvejledningen fra 1-3 kg pr. ton TMR til 0,5-2 kg.

cc

Ny dæktryksregulering på Axion 900-traktorerne

Claas har netop lanceret CTIC-dæktryksregulering på Axion 900-traktorserien. Dæktryksbetjeningen er 100 procent Isobus-kompatibel og integreret i Cebis-terminalen.

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

DM&E fraråder al kørsel til biogas- og industrianlæg

Kørsel til og på biogasanlæg med maskiner bredere end 2.55 m frarådes. Dette skyldes en ny principiel sag med et af DM&E’s medlemmer, og man regner med at køre en retssag for at fastsætte fortolkning af reglerne.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.
Side 1 af 1928 (38558 artikler)Prev1234567192619271928Next