Twin-rotor med 45 år erfaring

New Hollands Twin-rotor-tærskersystem har nu været produceret i 45 år, og det bliver markeret på 2020-modellerne.

Et lille skilt på hver eneste CR-mejetærsker, der bliver leveret til sæson 2020 fra New Holland, vidner om en ganske markant æra indenfor mejetærskere. I 2020 er det nemlig 45 år siden, New Holland begyndte produktionen af mejetærskere med Twin-rotor-princippet.  

Det velkendte tærskeprincip undergår fortsat optimeringer og vil således til sæson 2020 være en kende mere energieffektiv. Rotordækslerne over rotorerne løftes yderligere 20 millimeter og mindsker derved afgrødefriktionen uden at ændre kerneudskillelse eller tærskeeffekten.

Denne effektoptimering gælder modellerne CR 7.80, CR7.90 og CR8.80, der har 17 tommer, mens topmodellerne fra CR8.90 og opefter, der har 22 tommer rotorer allerede er materialeoptimeret.

Forbedret indføring

For alle CR-modellerne fra 2020 gælder, at de forsynes med anti-wrap plaststøbte afskærmninger og forbedrede nylonpakninger omkring øverste indføringselevator for at forhindre afgrødeophobninger ved overgangen fra elevatorkæde til DRF-modulet og rotorerne.

Halmudkasterbroen på CR-maskinerne med 17 tommer rotorer er ligeledes åbnet yderligere, hvilket øger udskillelsesarealet med 75 procent.

For almindelige afgrøder anbefales at køre med udkasterbroen ekstra åben, mens den holdes lukket ved kørsel i majs. Dette skift foretages på få minutter.

Air flow avnespreder

T4b-motorerne med Stage V-emissionsklassen er nu på fem af CR-maskinerne blevet opgraderet, og disse har nu fået øget effekten mellem 14 til 29 hk.

CR 8.80-modellen med 17 tommer rotorer får nu samme avnespreder som de større 22 tommer CR-modeller. Der er tale om den nye »air flow« avnespredersystem, der mere effektivt fordeler materialet i hele skærebordets bredde.

For alle CR-modeller med 17 tommer avnespredere gælder, at de nu fjernbetjenes fra kabinen.

Læs også