bannerPos

Forventer normalt marked

Føret er ofte bedre i efteråret. Skovningerne kan typisk udføres uden risiko for at maskinerne laver spor af betydning. Foto: Jens Mathiasen, Skovdyrkerne

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
18-09-2020 21:11
Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.

Skovfoged Klaus Lindhardtsen afholder sig fra at gætte på fremtidige priser, men de forrige måneder har priserne på løvtræ taget et lille nøk ned.

- Men læg mærke til, at faldet ene og alene skyldes, at fragten til Kina er blevet dyrere. Der er ikke fald i eksportørernes afregningspriser, siger Klaus Lindhardtsen.

Klaus Lindhardtsen har dog positive forventninger til det kommende måneder.

- Der er faktisk ikke lagre af råtræ i markedet. Markedet er bestemt ikke mættet. Det lover derfor godt for den kommende tid. Vi håber, at priserne her i efteråret lander på niveau med sidste efterår, siger han.

Alle kvaliteter kan afsættes

Han gør det samtidig klart, at alle kvaliteter af løvtræ kan afsættes til eksport.

- Det er udelukkende et spørgsmål om prissætning, siger han og nævner, at der udover bøg også er god efterspørgsel efter ask, ahorn og eg. Ahorn starter dog først op til oktober.

BL vil se kommunernes vandløbsarbejde efter i sømmene

Bæredygtigt Landbrug har anmodet samtlige kommuner om at blive optaget som høringspart forud for de kommunale vandløbs-indsatser.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Kubota lancerer tre nye traktorer

I onsdags lancerede japanske Kubota tre nye traktorer i M6002-serien, der kommer på det danske marked sidst på året.

Nu er det sidste chance for tilskud til nybyg og tilbyg

Ansøgningsrunden for modernisering af kvægstalde er ved at nå sin afslutning. Derfor er det sidste udkald for dem, der gerne vil bygge nyt eller bygge til.

- Projekterne skal kunne hænge sammen både med og uden tilskud

Mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, Himmerland, har flere gange indsendt en ansøgning med håbet om at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. I sommer fik han udbetalt tilskudskroner for en udvidelse på 139 sengepladser og et vandrensningsanlæg.

Arbejdssikkerhed afgørende for rekruttering i landbruget

Hvis man skal kunne tiltrække flere unge til svineproduktionen, er det af afgørende betydning, at arbejdssikkerheden kommer i større fokus, skriver Tina Søndergaard Kristensen, der er bygningsrådgiver med fokus på svinestalde hos Byggeriteknik i dette indlæg.

Nye Weidemann-læssere

Nye opdaterede læssere fra Weidemann, blandt andet en Hoftrac 1390 konventionel hjullæsser og en Weidemann T4512 teleskoplæsser.

Yara lancerer ny YaraMila 21-3-10 med mangan

Yara lancerer nu en nyudviklet udgave af deres velkendte YaraMila 21-3-10, der indeholder mangan. Den nye gødning supplerer den meget velkendte YaraMila 21-3-10 og er et bidrag til de klassiske manganløsninger på markedet. Promangan gødningen distribueres gennem DLG, der har store forventninger til den nye gødning.
Side 1 af 1948 (38957 artikler)Prev1234567194619471948Next