bannerPos

Stor succes med løsningen til fjernstyring af Datamix 5000

For fem måneder siden var Teknik Partner klar med en længe efterspurgt løsning til fjernstyring af et Datamix 5000-foderanlæg. Der er tale om en løsning, hvor en KVM-boks gør det muligt at fjernstyre anlægget direkte via smartphone. Nu har virksomheden solgt og monteret 50 bokse, og flere er i ordre. Fotos: Teknik Partner

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-10-2020 20:55
Det er blot fem måneder siden, at Teknik Partner var klar med en længe efterspurgt løsning til fjernstyring af et Datamix 5000-foderanlæg. Alligevel har virksomheden allerede solgt og monteret 50 bokse, og flere er i ordre.

- Vi prøver hele tiden at gå forrest med det, kunderne har brug for. Vi vil være dem, der kommer med den gode investering – løsninger der gør hverdagen lettere for landmanden.

Ordene kommer fra Jesper Kiib, der sammen med Phillip Andersen driver virksomheden Teknik Partner. Og det er ord, der er meget dækkende for den oplevelse, som nu godt 50 svineproducenter med Datamix 5000-foderanlæg har erfaret med løsningen til fjernstyring af deres anlæg. For dem er hverdagen nu blevet meget lettere.

Der er tale om en løsning, hvor en KVM-boks gør det muligt at fjernstyre anlægget direkte via smartphone. Udover en investering i boksen, der installeres ved anlægget og en fast IP-adresse, kræver fjernstyringen kun, at man downloader en app på telefonen og så en netværksforbindelse.

- Nu har jeg været med indenfor IT og teknik til landbruget i over tretten år, og lige så længe jeg kan huske, er jeg blevet spurgt til muligheden for fjernstyring af anlægget fra telefonen. Med de gamle bokse har det bare ikke kunnet lade sig gøre, fortæller Jesper Kiib om løsningen, der nu er fundet, og som godt 60 svineproducenter allerede har taget til sig, hvoraf de 10 stadig er på ordrelisten og blot skal installeres.

En løsning med succes

Hos Teknik Partner er strategien med løsningen til Datamix-5000, at kunden skal være tilfreds, ellers tager virksomheden boksen tilbage.

- Og vi har da endnu ikke fået nogen retur. Tværtimod, så erfarer vi, at rygtet om de positive erfaringer spredes fra mund til mund og løsningen fortsat efterspørges – endda også fra kunder, der vil bestille nummer to, tre eller fire, så de har muligheden for fjernstyring fra hver enkelt satellit-ejendom, fortæller Jesper Kiib, der tilføjer, at flere kunder siger: »Hvis bare vi havde haft det her for 10 år siden. Så havde vi været sparet for meget bøvl ved alarmer og ekstravagter til ejendommene«.

- Nu kan en mand passe alle steder, da foderanlægget kan betjenes lige så godt fra telefonen, som hvis du stod ved computeren i foderladen. Mange kunder siger derfor også, at det har gjort livet meget lettere for dem, fortæller Jesper Kiib, om tilbagemeldingerne der vidner om, at løsningen er blevet en kæmpe succes.

Han lægger heller ikke skjul på, at de virkelig også er gået efter et kvalitetsprodukt, der kan blive ved med at holde. Samtidig oplever han, at mange kunder selv ser flere og flere muligheder i løsningen.

- Mange bruger det også til indtastning, imens de går rundt i stalden, når de skal forklare medarbejdere om et problem, eller når blot de sidder ved frokostbordet og skal bruge nogle data, og slipper for at rejse sig for at gå til computeren.

IT til mange områder

Ved at Teknik Partner nu er IT-kyndige i forvejen, så får de ofte løst flere andre ting på ejendommen, når de alligevel er ude for at installere boksen til fjernstyring.

- Så får vi det hele sat op, så det passer sammen med andre ting, forklarer Jesper Kiib, imens han er i færd med at installere kameraovervågning af foderbordet på en kvægejendom.

Kameraovervågning er imidlertid en installation, der generelt vinder indpas rigtig mange steder i denne tid.

- Vi arbejder med kameraovervågning til alle formål - også til at holde øje med transponderstationer i svinestalde. Det er der flere og flere, der investerer i. Også i forhold til at finde ud af, hvad det er, der sker, når der ikke er folk i stalden.

Overvåger ubudne gæster

Ligeledes er kameraovervågning i forhold til ubudne gæster noget der vinder frem – og ikke mindst til brug for dokumentation.

- Mange svineproducenter er begyndt at få installeret kameraovervågning ved udleveringsrampen, for at komme udover den tvivl der kan være om, hvornår det er, grisen får en skade, inden de er nået ind på slagteriet. Så kan producenten sende filmen til slagteriet, og på den måde dokumentere, at grisene ikke havde skader, da de forlod udleveringsrampen, fortæller Jesper Kiib nærmere, om blot enkelte af de løsninger, som virksomheden er behjælpelige med, for at lette arbejdet for sine kunder.

 

cab@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 20 96 65

 

Nu kan du registrere overdragelser af betalingsrettigheder

Du kan nu se betalingsrettighedernes foreløbige værdi for 2021 og registrere overdragelser af betalingsrettigheder med henblik på støtteudbetalingen 2021.

Ny partner med i samarbejde om lukkede påfyldningssystemer for sprøjtemidler

Fem førende virksomheder i landbrugssektoren Adama, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm og Syngenta får følgeskab af endnu en partner. Certis Europe har således tilsluttet sig samarbejdet om at introducere easyconnect CTS på det europæiske marked i 2021/22, i blandt andet Danmark.

Svineproducenter støtter chauffører efter trusler om transportstrejke

Danske dyretransportchauffører truer med at iværksætte en landsomfattende strejke fra onsdag, hvis de nuværende regler, der indebærer bøder i 10-15.000 kroners klassen, ikke bliver lavet om. Nu får chaufførerne støtte af Danske Svineproducenter.

Valtra får sit eget Farming Simulator League-hold

Valtra træder ind i esports verdenen ved at lancere sit eget hold i den kommende FSL-sæson, der starter i slutningen af november 2020. Holdet består af seks spillere, der allerede har bevist sit høje niveau i konkurrencen, hvoraf tre af spillerne rangerer som nummer to i sidste FSL-sæsonfinaler.

Skiold Landmeco får Patent Nords Innovationspris 2020

Innovationsprisen, der uddeleles af Patent Nord, går i 2020 til Skiold Landmeco.

Voldsom udbudspukkel på slagterier påvirker tysk notering

Den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen er heller ikke i denne uge ændret. Noteringen er derfor stadig på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 17,50 euro.

Tredobling af puljer sender 500 mio. kroner ud til nye miljøvenlige stalde i 2020

Tilskuddet til nye og mere miljøvenlige slagtesvine- og kvægstalde i 2020 tredobles. Oprindeligt var det 85 millioner kroner i hver pulje. Nu er der 250 millioner kroner til hver pulje.

DR: Sådan har corona muligvis spredt sig mellem minkfarme

Coronasmitten har spredt sig som en løbeild blandt de nordjyske minkfarme de seneste måneder, men nu kan man være kommet et lille skridt nærmere, hvordan smitten har bredt sig.

Online-viden direkte til gården erstatter kvægkongres i 2021

Landbrug & Fødevarers Sektorbestyrelse for kvæg har med tungt hjerte konkluderet, at det ikke er muligt at planlægge og afholde Kvægkongres næste år.
Side 1 af 1955 (39088 artikler)Prev1234567195319541955Next