Typegodkendte bælter på Claas-traktorer

På Agritechnica-udstillingen i sidste måned lancerede en række traktorproducenter flere fabriksmonterede traktorer med bælter, blandt andet Claas, Case IH og New Holland.

Claas lancerede på stortraktorserien Xerion fire bælter, som er trekantede fra producenten Zuidberg, men også Axion 900-serien har fået bælter og Claas har til denne traktorserie udviklet en ny bælteundervogn med fuld affjedring, der kan bruges som en allround-traktor til både transport

Det drejer sig om Axion 960 Terra Trac på 445 hestekræfter og den mindre model i serien Axion 930 Terra Trac på 355 hestekræfter.

Udover lanceringen af bæltetraktorerne blev også Claas nye førerassistentsystem, Cemos introduceret, som er kendt fra Lexion-mejetærskerne. Cemos førerassistentsystemet tilbydes nu på både Axion- og Arion-traktorerne, der hjælper føreren til at optimere alle indstillinger af de forskellige redskaber.

- Vores nye affjedrede bælteundervogn på Axion 960 og Axion 930 øger kapaciteten på traktorerne med op til 10 procent i forhold til en konventionel hjultraktor i samme hk-klasse. Det betyder mindre brændstof og mere effektivitet, forklarer salgschef og traktorspecialist Lars Johnsen, Danish Agro Machinery.

Traktorerne er typegodkendt

- Hjulslippet på en konventionel traktor er omkring 12 til 15 procent, hvorimod vi på vores bælter, er nede på fem procent. Udover et forbedret hjulslip er bæltetraktorerne også skånsomme i forhold til hjultraktorerne, da footprintet er meget større med bælter.

- Det giver en række fordele. Blandt andet, at man kan starte sit markarbejde tidligere, specielt i forårssæsonen, hvor gødskning af markerne kan ske mindst 14 dage før med vores nye bæltetraktorer og det har stor betydning for høstudbyttet, påpeger han.

Claas er den eneste traktorproducent, der har fået typegodkendt bæltetraktorerne med en tophastighed på 40 km/t. Traktorbredden er mindre end tre meter og det giver en række fordele ved transportopgaver mellem forskellige destinationer, hvor en tvillingmonteret traktor typisk er omkring 4,5 meter bred.

Komforten er i top

De nye Axion-traktorer kommer på markedet i 2021 og Claas har 75 demotraktorer ude at køre, blandt andet én i Danmark.

- Jeg regner med at få flere demotraktorer til Danmark næste år, så vores kunder kan få en fornemmelse af traktoren og ikke mindst, hvor behagelig vores nye bælteundervogn er at køre med, siger salgschefen.

Lars Johnsen forklarer den gode kørekomfort med, at bælterne er lange og det betyder, at der er færre buk på bælter, som dermed giver en jævn bælterotation.

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

Læs også