Frygten for fremtiden er desværre intakt

Guldprisen kan bruges som en indikator for, hvad investorer forventer sig af fremtiden. Guldprisen nærmer sig gamle rekorder fra den gang, finanskrisen var på sit højeste.

Det er ikke usandsynligt, at guldprisen skal meget højere op under denne krise. Selvom aktier har været stigende i flere uger, så signalerer den høje guldpris, at aktieinvestorer stadig søger mod sikker havn. Usikkerheden er med andre ord stadig stor på de finansielle markeder. Jeg forventer da også en ny stor nedtur på aktiemarkedet i den kommende tid. Vi har nu haft den opadgående korrektion, som vi også fik under finanskrisen på aktiemarkedet, inden den helt store nedtur satte ind.

Centralbanker og statskasser kan ganske enkelt ikke skabe mirakler og holde aktiefesten i gang. Ikke når investorerne er så nervøse for fremtiden, som den høje guldpris indikerer, at de er. Så pas på dine penge!

Guldprisen har været kraftigt stigende i nu næsten to år og nærmer sig efterhånden mit første mål i opadgående retning. Jeg gik første gang i køb på guld tilbage i slutningen af 2018, da guldprisen begyndte at komme op fra bunde i omegnen af 1.200 dollar pr. tory ounce. I skrivende stund kan du handle guld til 1.715 dollar pr. tory ounce. Dermed holder guldprisen sig over det vigtige prisniveau i 1.700 dollar.

Pas på!

Med bruddet forleden over 1.700 dollar pr. troy ounce, fik vi et signal til, at guldprisen nu skulle søge op mod toppe fra 2011 i området omkring 1.900 dollar. Det forventer jeg fortsat. Skulle coronakrisen fortsætte lang tid endnu, hvilket vi nok desværre må indstille os på, så kan guldprisen også gå langt højere op. Det er absolut ikke et usandsynligt scenarie.

Første reelle støtte for optrenden ligger nede i området omkring 1.600 dollar. Derfor kan der sættes et tabsstop ind for køb af guld i dette område. For eksempel i 1.590 dollar pr. trouy ounce.

De tekniske indikatorer ser atter stærke ud på basis af både uge og månedsgrafen. Dermed signalerer de tekniske indikatorer, at investorerne er nervøse som aldrig før.

Jeg gentager derfor mig selv og siger, at du skal passe på dine penge og investeringer i cykliske aktier lige nu. Fremtiden er usikker som aldrig før i vores levetid, og derfor er det ikke det værd at satse på at tjene penge på cykliske aktier.

Dog er der en del aktier, der alligevel er spændende lige nu. Men det er ikke blandt de cykliske aktier, vi finder de gode investeringer i de her tider.

Guld, 1st pos.

Aktuel pris: 1.715 USD/troy ounce

Anbefaling

Guldprisen har brudt toppe og modstand ved 1.700 dollar og har dermed frembragt et nyt købssignal. Målet ligger i første omgang ved 1.900 dollar – som minimum. Salgs- og tabsstop kan sættes ved brud under 1.590 dollar. Den stigende guldpris signalerer, at risikovilligheden blandt spekulanterne nu igen er aftagende, selvom vi oplever et aktiemarked, der stiger.

Analyse

Modstand: 1.900 $

Støtte: 1.600 $

Trend kort: Op

Trend lang: Op

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Læs også