Bliv klogere på grisen med ny podcast

En ny podcast ”Klog på gris” har set dagens lys. Det er Danske Svineproducenter, der står bag podcasten, der skal gøre danskerne klogere på dansk svineproduktion

Danskerne får nu mulighed for at blive klogere på grisen og den danske svineproduktion med en ny podcast, som Danske Svineproducenter står bag. Arkivfoto
Danskerne får nu mulighed for at blive klogere på grisen og den danske svineproduktion med en ny podcast, som Danske Svineproducenter står bag. Arkivfoto

Danske Svineproducenter har lanceret første afsnit i en helt ny podcast, der er målrettet folkeoplysning om danske svineproducenter og den typiske danske gris’ liv.

- Det gør vi for at modvirke myter om dansk svineproduktion, siger Per Bardrum, direktør i Danske Svineproducenter.

Han forklarer, at producenter af grise og svinekød har investeret rigtig mange penge i forsknings- og udviklingsaktiviteter for øget bæredygtighed, dyrevelfærd, sundhed og fødevaresikkerhed.

 

Informere om landvindinger

De seneste årtier er der også sket store forbedringer på bedrifterne, hvor danske svineproducenter kan bryste sig af øget dyrevelfærd og mindre miljø- og klimabelastning, men desværre er det Per Bardrums og Danske Svineproducenters opfattelse, at der er for få danskere, der er klar over de mange landvindinger indenfor svineproduktionen.

- Danske svineproducenter er stolte af, at for eksempel udledningen af kvælstof er mere end halveret pr. gris siden 1985, at enzymet fytase i foderet har nedbragt fosforudledningen, at energiforbruget er faldende, at grisene er sundere og går i stier der tilgodeser dyrevelfærd, at antibiotikaforbruget er tæt overvåget og faldende, og at salmonellaniveauet i kødet er ekstremt lavt, lyder det fra Per Bardrum.

 

Udkommer i seks afsnit

Podcasten ”Klog på Gris” udkom første gang i dag to dage før nytår og følger herefter i seks efterfølgende afsnit hver tirsdag til og med tirsdag den 9. februar.

- Jeg opfordrer alle svineproducenter og alle venner af erhvervet til at fortælle om podcasten i deres omgangskreds, siger direktøren, der forklarer, at man finder ”Klog på gris”, hvor man normalt lytter til podcast eller på Danske Svineproducenters hjemmeside.

”Klog på gris” er produceret af Søren Laursen, Patos Film  og Jeannette Refstrup, StrupStrup®, for Landsforeningen af Danske Svineproducenter og er finansieret af Svineafgiftsfonden.

jba

Læs også

Mentorordning med erhvervsfolk skal skabe fremtidens ledere i landbruget
Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer
Uddannelse hjalp nyetableret
Unge kan blive bonderøv for en dag i efterårsferien
Bygholm vil i superligaen inden for uddannelse
8. klasser lugter til landbruget som karrierevej