Særlig traktor til eleverne

En unik traktor skal sikre elevernes viden om den nyeste teknologi på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus.

Det faglige miljø vægter særligt højt på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus. Eleverne skal være gearet til fremtiden, og underviser Max Frederiksen fortæller, at det er ekstremt vigtigt for skolen, at dens elever kommer ud med stærke kompetencer og solidt kendskab til håndværket. Og håndværket er en størrelse, som er under konstant udvikling. Derfor har skolen været ude og investere i en ny traktor, der skulle rumme al den teknologi som eleverne kan forventes at blive præsenteret for på deres kommende praktik- og arbejdspladser.

Valget faldt på Claas Arion 660 traktoren, hvor handlen er indgået med Traktor- & Høstspecialisten som skolen har et godt mangeårigt samarbejde med.

Claas traktoren bliver brugt på grundforløbet som dén traktor eleverne skal lære at blive fortrolige med. Her er det opgaver som harvning, såning og køre GPS-traktor eleverne skal stifte bekendtskab til. Grundforløbet skal ligge det helt rigtige fundament for eleverne, da ikke alle kommer fra større gårde, godser og maskinstationer. De elever som går på hovedforløbet bruger traktoren som et værktøj til at optimere arbejdsopgaverne, og derfor arbejder man med graduering, Isobus, sektionsstyring samt mark- og tildelingskort. Og den kommende vinter skal hovedforløbseleverne til at arbejde med den nye traktor i deres undervisning.

Den nye Claas Arion 660 Cebis Cmatic er en »limited edition« med et helt unikt Le Mans design. Den velkendte lysegrønne Claas farve er på denne Le Mans traktor forstærket med en perlemorseffekt, der changerer flot og virkelig fanger blikket hos forbipasserende. Denne Le Mans edition er kun produceret i 12 udgaver, og derfor er det en særlig eksklusiv traktor, der er leveret til JU Århus.

Udover en række finesser på traktoren som for eksempel en udvidet LED-pakke med blink, så er der også installeret et kompressorhorn, der giver et ordentlig drøn fra sig. Og sådan nogle features er noget, der falder i elevernes smag, oplever skolen.

teba

Læs også