bannerPos

Ta’ med på fagligt spændende kursus i USA

Disse siloer er til ris hos Lundberg Family Farms, der selv forarbejder og pakker sine mange forskellige risprodukter.
14-02-2020 16:13
Agrocura er vært for et fagligt indholdsrigt kursus fra Oregon i nord til Californien i syd fra 19. til 27. juni, hvor deltagerne oplever frøavl i regi af DLF Pickseed, ser store farme med forskellige produktioner og møder eksperter i økonomi - udover at rejse sammen med tre af Agrocuras kendte konsulenter

Kan du afsætte en god uge til et lærerigt, specialdesignet kursus i USA med besøg på mange spændende og inspirerende virksomheder, er der til sommer en super mulighed for at få et nærgående indblik i amerikansk landbrug.

Kurset starter med flyvning til Seattle fredag 19. juni. Herfra går turen til Oregon, hvor DLF har sit nordamerikanske hovedkontor samt faciliteter til at håndtere frø fra sine mange dygtige avlere. Dem bliver der også nogle besøg hos.

Næste stop er i Californien, hvor første besøg er på en kæmpestor risfarm, der har slået sig op på at forarbejde risen til en hel stribe produkter, som produceres på eget anlæg og markedsføres i eget navn.

En enorm vækst skabt af landmænd

Næste besøg er hos Hilmar Cheese Company, som er ejet af en gruppe på 12 landmænd med jerseykøer, der tilbage i starten af 1980’erne var utilfredse med afregning udelukkende pr. kg mælk. De har i dag Nordamerikas største osteanlæg på et sted og et anlæg i Texas.

Deres mejeri havde i 2019 en omsætning på 2,6 milliarder US-dollars, hvilket gav dem en 177. plads på Forbes 2019-liste over private virksomheder i USA.

Her skal vi også besøge en jerseybesætning med 2.250 køer plus opdræt og høre, hvordan sådan en bedrift med mange medarbejdere ledes i det daglige.

Farm med omkring 2.000 ansatte

I Californien er der meget intensiv avl af specialafgrøder og valnødder, vindruer, blommer, mandler med flere. Der bliver besøg på et par store, professionelle virksomheder med sådanne produktioner.

Det er blandt andet Harris Farms med cirka 3.500 hektar med arbejdsintensive afgrøder som gulerødder, salatblade, tomater, bomuld, løg, sætteløg, vandmeloner, mandler, pistacienødder og industrihamp.

Desuden forarbejdes en stor del af råvarerne på egne anlæg, hvilket betyder, at der alt i alt er omkring 2.000 medarbejdere. Udover disse afgrøder er der et stort hestestutteri og et stort hotel med tilhørende restaurant.

Møde med ekspert i finansiering

Fra Agrocura deltager Jens Schjerning, Jens Kornbeck og Anders Mortensen.

De tager alle tre aktiv del i og vil være til rådighed gennem hele kurset.

Desuden er Niels Damsgaard Hansen, tidligere chefredaktør, med som erfaren dansk rejseleder. Han oversætter fra engelsk til dansk ved besøgene, og hvor det ellers er nødvendigt.

En af de sidste dage er der møde med Roland Fumasi, finansieringsekspert hos Rabo AgriFinance. Rabobank er hollandsk og har betydelige finansielle aktiviteter i blandt andet landbrugssektoren i USA. På mødet kommer man omkring mange aspekter af økonomien og den aktuelle situation i USA’s landbrug nu-og-her.

Kurset er inklusive alt, og tilmelding kan ske til Agrocura eller til rejsogoplev, som er teknisk arrangør. Hjemmesiden er www.rejsogoplev.dk - hvor programmet også er.

Sidste frist for tilmelding 15. marts.

Nord-West noteringen stiger med to euro

Endnu en uge med stigning på svineprisfronten. Og de høje tal ser ud til at blive endnu højere i næste uge.

Nye kapitelstakster

Kapitelstaksterne for hvede og byg i 2019 er nu offentliggjort.

Vi er stærkere sammen end hver for sig

På Kvægkongres 2020 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at imødegå fremtidens forandringer, som klimaændringer og nye forbrugermønstre, i fællesskab.

Dansk Energirådgivning justerer ejerskabskredsen frem mod fortsat vækst

Dansk Energinrådgivnings stifter Lars Waage Petersen, og Finance Zealand har solgt deres aktier i selskabet. Ny hovedaktionær er Jon Malthe-Bruun.

Würth Truck Lease introduceres i Danmark

Würth Leasing Danmark A/S introducerer Würth Truck Lease i Danmark med henblik på at give vognmænd, transportvirksomheder og entreprenører en uafhængig og branchekendt leasingpartner til finansiering af traditionelt materiel som lastbiler, trailere, kraner samt entreprenørmaskiner og varebiler.

Velkommen til Kvægkongres 2020

Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Allerede for sent at bruge Galera i mange vinterrapsmarker

I de tidligst såede vinterrapsmarker er vinterrapsen allerede i knopstadiet og dermed så langt fremme i udviklingen, at Korvetto og Galera ikke længere kan anvendes til at bekæmpe ukrudt med, oplyser Annemette Pagter fra Velas.

Ukrudt og svampesygdomme stortrives lige nu

- Erfaringerne viser, at det næppe kan betale sig at behandle, førend vi har passeret midten af marts. Der skal en vis mængde lys til for at få optimal optagelse, understreger Hans Jørgen Bak fra AgriAdvice.

Det er klimarigtigt at fodre med rapsfrø, men er det muligt?

Et to-årigt forsøg skal kigge på mulighederne for at fodre med rapsfrø for at reducere mælkens klimaaftryk og producere sundere mælk.
Side 1 af 1777 (35524 artikler)Prev1234567177517761777Next