John Deere-arbejdere strejker

Mere end 10.000 John Deere-arbejdere er ifølge amerikanske medier gået i strejke i utilfredshed med, at de ikke kan få opfyldt deres krav til en ny aftale med deres arbejdsgiver.

Mere end 10.000 John Deere-arbejdere er gået i strejke, efter at deres arbejdsgiver har »undladt at fremlægge en aftale, der opfylder vores medlemmers krav og behov«, som fagforeningen United Auto Workers formulerer det i en erklæring.

Det skriver Apnews.com.

Fagforeningen UAW havde bebudet, at dens medlemmer ville forlade arbejdspladsen, hvis der ikke var opnået en aftale inden kl. 23.59 torsdag aften. Det skete efter, at arbejderne tidligere på ugen var blevet tilbudt kontrakter med lønforhøjelse på 5 procent til nogle arbejdere og 6 procent-forhøjelser til andre.

Arbejderne vil have mere i lønningsposen efter at have arbejdet over under hele Covid-19-pandemien samtidig med, at de kan konstatere, at deres arbejdskraft formentlig er attraktiv hos andre virksomheder.

- Hele nationen vil se på os

Fagforeningen vil nu forsøge at forhandle sig frem til en kontrakt med John Deere-virksomheden.

- Hele nationen vil se på os. Hvis vi tager et standpunkt her for os selv, vores familier og for grundlæggende menneskelig velstand, vil det gøre en forskel for hele fremstillingsindustrien. Lad os gøre det. Lad os ikke blive skræmt, lød det tidligere på ugen fra Chris Laursen, der arbejder som maler hos Deere, ifølge mediet Des Moines Register.

Kontraktforhandlingerne omfatter 14 John Deere -fabrikker i hele USA, heraf syv i Iowa, fire i Illinois og et hver i Kansas, Colorado og Georgia.

John Deere forventer i år at lande et rekordoverskud på mellem 5,7 milliarder og 5,9 milliarder US-dollars efter et stærkt salg af landbrugs- og entreprenørmaskiner.

Ifølge Apnews.com lykkedes det tidligere på året en anden gruppe af arbejdere organiseret i UAW at opnå en tilfredsstillende kontrakt med Volvo Trucks i Virginia, efter at have afvist tre foreløbige kontrakttilbud.

 

Læs også