Kvindelandsholdet får dansk græs under fødderne

DLF's sportsplænegræs er ofte brugt ved store sportsbegivenheder. Således også under sommerens EM i fodbold for kvinder, der spilles i England.

England er vært, når 16 landshold tørner sammen til slutrunden ved fodbold EM, der byder på 31 kampe mellem Europas bedste kvindelige fodboldlandshold, og forventningerne til banens kvalitet er tårnhøje, når man er i fodboldens og græsplejens hjemland. DLFs topsorter af sportsgræsser er klar til både spillere og fans

Fra den 6.-31. juli vil millioner af europæiske fodboldfans samles omkring en masse spændende kampe og heppe på deres favorithold til EM 2022. Når målene suser ind, fansene brøler og tv-kameraerne ruller, vil én nøglespiller være umulig at overse: Det grønne mesterskabsgræs på stadionerne.

DLF sportsplænegræs på alle 10 stadioner

Forventningerne er høje, når slutrunden foregår i fodboldens hjemland med verdens bedste liga, Premier League. De engelske groundsmen mestre, når det gælder om at pleje fodboldbaner af topkvalitet, og slutrunden vil eksponere på nogle af Europas fineste sportsbaner.

Græspleje-traditionen er lang i England, og et veluddannet personale sikrer, at der leveres toptrimmede plæner i alle fodboldrækker. Derfor er det en klar forventning, at de stadioner, der er valgt til denne turnering, er i stand til at tilbyde en høj græskvalitet på banerne.

-Vi er glade og stolte over, at vores græssorter er godt repræsenteret på fodboldstadionerne, og vi er overbeviste om, at kombinationen af fremragende plænepleje og topsorter af plænegræs vil levere flotte baner hele vejen til finalen, siger Søren Halbye, EVP og leder af DLF European Business Unit. DLF har en stærk platform på det britiske marked for professionelt græs.

Græsset er i topform

Baneforberedelsen omfatter et oversåningsprogram med græsfrøblandinger, der er sammensat af topsorter med høj slidtolerance, høj skudtæthed og en smuk grøn farve.

DLFs plænesorter indgår i oversåningsblandingerne, der er sammensat af diploide alm. rajgræssorter (Columbine, Monroe, Cameron, Chardin) og 4turf®-sorter (Fabian, Tetrastar) udviklet af DLF. 4turf-sorterne er finbladede og tætte og har en fantastisk evne til at modstå sygdomme og tørke.

Tørketolerance er en nøglefaktor, da de tørketolerante sorter kræver mindre vanding, hvilket igen bidrager til en lavere risiko for svampeangreb i plænen. Det er også den bedste måde til at begrænse udbredelsen af enårig rapgræs.
 

Læs også