Se videoer: Nu går den vilde sojabønnehøst

Høsten af sojabønner i Brasilien er i fuld gang, og det går ikke stille af sig. Der er udsigt til rekordudbytter på trods af tørke flere steder.

Der er udsigt til, atbrasilianske landmænd kan opnå rekordudbytter på 155 millioner tons sojabønner i den nuværende sæson, selvom tørke som følge af La Nina har reduceret udbyttet i store produktionsstater som for eksempel Rio Grande do Sul tæt på grænsen til Uruguay..

Tallene kommer fra konsulent- og analysefirmaet Agroconsult, der netop har øget sit estimat til 155 millioner tons, en stigning på 2 millioner tons i forhold til sidste måneds prognose. 

Men ifølge Agroconsult kunne høsten være gået endnu bedre, hvis de sydlige provinser ikke havde været så hårdt ramt af tørke, som tilfældet var i den sydlige del af landet. Potentielt kunne den brasilianske høst af sojabønner have nået 160 millioner tons. 

Det går vildt for sig

Ifølge friske data fra Agroconsult har otte brasilianske stater i denne sæson dog opnået rekordudbytter af sojabønner i en sæson, der var præget af lav regn i begyndelsen og regnfuldt vejr under høsten.

Og det går ikke stille for sig, som denne video fra en sojabønnemark viser.

Og er man på en køretur i de store landdistrikter i det enorme land, skal man lige vare sig for mejetærskere, så man ikke risikerer at blive ramt af et skærebord.

Læs også