Brørup Marked solgt til Tican

Husdyrauktionen i Brørup måtte lukke grundet for få dyr. Nu er Brørup Marked blevet solgt til slagteriet Tican i byen, der overtager areal og bygninger.

Slagteriet Tican har købt Brørup Marked, hvor kræmmermarkedet fortsætter frem til overtagelsesdatoen den 1. august i år. Arkivfoto

Efter at omsætning af kreaturer på Husdyrauktionen tilbage i 2022 måtte indstilles på grund af for få tilførte dyr, gjorde bestyrelsen bag Brørup Marked sig overvejelser om forskellige tiltag, for at udvikle og fastholde markedet, som værende et turistfyrtårn i Vejen Kommune.

Efter en dialog med Vejen Kommune, stod det klart for bestyrelsen og ejerkredsen, at markedet skulle sælges.

Forventningen var at finde en køber, der med fornyet engagement, motivation og nytænkning ville kunne drive og udvikle Brørup Marked.

I en pressemeddelelse oplyser bestyrelsen, at den har arbejdet med forskellige konstellationer for at bevare markedet, og der har været forhandlet med flere interesserede købere, uden at dette har ført til en købsaftale.

Efter at markedet har været til salg i et helt år, har bestyrelsen måttet konstatere, at det ikke har været muligt at finde en køber med interesse for at drive markedet videre.

Bestyrelsen har derfor valgt, at sælge alle aktiver i området til Slagteriet Tican, som overtager bygninger og arealer pr. 1. august 2024. Kræmmermarkedet fortsætter uændret frem til 1. august.

»Ejerkredsen og bestyrelsen bag Brørup Marked skylder en stor tak for de mange kunder og stadeholdere, der gennem mange år har støttet op om markedet«, lyder det i pressemeddelelsen.

Læs også