Frøfirma i voldsom vækst

DSV Frø Danmark har på få år næsten fordoblet omsætningen og tidoblet overskuddet, og nu gøres der klar til at udvide produktion og lager i Holstebro.

DSV Frø Danmark i Holstebro har været i stor vækst de senere år. Siden direktør Lasse Skovlund Bech kom til virksomheden i 2017, er omsætningen næsten fordoblet til over 350 millioner kroner.

Nettooverskuddet er knap tidoblet til 38 millioner kroner.

DSV Frø har blandt andet succes med græsblandinger til sportsanlæg. I et par år har der været et samarbejde med greenkeeperen på Brøndby Stadion. Det er kulmineret med, at banen er kåret til landets bedste af Spillerforeningen.

- Vi har i flere år set, at vores sorter ligger højt på internationale lister over de bedste typer til sportsanlæg. Derfor satser vi nu endnu mere på ikke bare fodboldbaner, men også golfbaner og andre idrætsfaciliteter, siger Lasse Skovlund Bech.

Græs ved solcelleanlæg

I fremtiden skal solcelleparker og andre nye måder at anvende arealer på bidrage til yderligere vækst i virksomheden, der blandt andet er gået i partnerskab med Better Energy om at udnytte jorden i Nordeuropas største solcellepark, som er ved at blive bygget ved Holstebro.

Solcelleparken kommer til at hvile på et græstæppe. Arealet svarende til 300 fodboldbaner er allerede tilsået med en nyudviklet græsblanding fra DSV Frø Danmark, og inden længe skal arealet eftersås.

Mange andre steder i landet er der solcelleparker på vej, og den udvikling vil det vestjyske firma gerne være en del af.

- Områderne må af hensyn til naboer og andre ikke ende som ørkner, og det kan tilsåning med græs og måske andre arter forhindre, siger Lasse Skovlund Bech.

Vil øge eksport

DSV Frø Danmark er i dag tysk ejet, men fungerer som relativt selvstændigt salgs- og produktionsselskab.

Produktionen i Danmark har vokset sig større end i det tyske moderselskab. Over 90 procent af de danske græsfrø går til eksport, og her forstærker DSV Frø nu indsatsen på blandt andet det svenske marked.

Virksomheden vil nu investere i produktion og lager i Holstebro, blandt andet med udvidelse af lagerforholdene. DSV Frø Danmark har også en afdeling med produktion og laboratorium i Slagelse.

Hovedparten af produktionen går stadig til landbruget med blandt andet fodergræs.

Læs også