Lokal landmand glad for Gesten-afdeling

H.C. Gæmelke er en af de mange lokale landmænd, som benytter sig af faciliteterne på Vestjyllands Andels afdeling i Gesten i Sydjylland. Han glæder sig over de positive sidegevinster, som afdelingen fører med sig.

Med kornmodtagelse i Errested, en stor AgroLand-butik i Vamdrup samt en fuldtidsåben afdeling med tilhørende butik i Gesten er Vestjyllands Andel pænt repræsenteret i Syd- og Sønderjylland. Denne tilstedeværelse stemmer således godt overens med grovvareselskabets ambitioner om at tiltrække endnu mere korn i området.

Én af de landmænd, som benytter sig af Vestjyllands Andels faciliteter, er griseproducenten H.C. Gæmelke.

- Meget af vores korn fra høsten bliver kørt her til Gesten, hvor det bliver lagret i en periode. Det giver rigtig god mening for os, fordi vi har afdelingen så tæt på, forklarer H.C. Gæmelke, og sender i samme forbindelse roser afsted mod VA-medarbejderne i Gesten.

- Vi er glade for den service, som vi får hernede. De strækker sig langt for at hjælpe den enkelte kunde, og det er virkelig værdsat. Derudover betyder det meget, at der er kommet en fuldtidsåben afdeling, hvor vi kan afhente planteværn eller andre produkter, præcis når vi står og mangler det.

Positivt for lokalområdet

Han peger på, at det også for lokalområdet Gesten er positivt med en fuldtidsåben grovvareafdeling. Dermed skabes der et vist aktivitetsniveau i nogle store erhvervsbygninger, som tidligere har kørt på lavt blus.

- For en mindre by som Gesten er det vigtigt, at de forskellige bygninger ikke bare står og forfalder. Og i takt med at Vestjyllands Andel har prioriteret en fuldtidsåben afdeling hernede, bliver der skabt noget mere aktivitet og liv i området, med en positiv effekt på lokalsamfundet til følge. Det kan vi blandt andet se på boligmarkedet, hvor de huse, der er til salg, hurtigt bliver afsat, påpeger H.C. Gæmelke og tilføjer:

- Dét kan naturligvis ikke tilskrives Vestjyllands Andels tilstedeværelse alene, men afdelingen er uden tvivl med til at skabe en positiv udvikling i byen.

Overtog sidste år

I juli 2020 overtog Vestjyllands Andel afdelingen i Gesten. Grovvareselskabet råder over i alt 26 afdelinger, som er fordelt over det meste af Jylland.

Læs også