Rema 1000 kommer til at sælge halvdelen af alle frilandsgrise

Supermarkedskæden Rema 1000 har nu landet endnu et partnerskab med en storproducent af frilandsgrise.

Den nye aftale betyder, at Rema 1000 kommer til at sælge omkring halvdelen af alle de danske frilandsgrise, som bliver opdrættet, fortæller kategorichef og indkøber med ansvar for fersk kød, Jonas Garly Sørensen.

-  Hos os tror vi på, at fremtiden byder på lidt mindre, men lidt bedre kød og høj dyrevelfærd - uden at det koster en bondegård. Og det er lige præcis det, man får med frilandsgrisene - så vi er sikre på, at det er et område, som vokser sig større og større i de kommende år, siger Jonas Garly Sørensen.

Siden discountkæden startede et partnerskab op med Peter & Lene, som er en af Danmarks største producenter af frilandsgrise, er salget gået stødt op. Ifølge Rema 1000 har Peter & Lene i perioden næsten fordoblet produktionen af frilandsgrise, der har det højeste antal statslige dyrevelfærdshjerter og også er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Den nye aftale er indgået med parret Nielli & Tommy Simmelsgaard ved Karup mellem Herning og Viborg. Parret har i dag over 1.000 frilandssøer gående.

- Vi ser det som en stor fordel, at vi sammen med Rema 1000 kan udnytte hele grisen og ikke kun sælger for eksempel kamme og koteletter - så vi håber naturligvis også, at partnerskabet bliver en god forretning. Derudover handler vi selv i Rema 1000 i Karup, og det giver en vis stolthed at kunne finde sine egne dyr i køledisken, siger Nielli Simmelsgaard.

Læs også