Coronavirus: Danish Crown iværksætter plan for at sikre arbejdskraft

Alle fabrikker kører hos Danish Crown, men det samlede fravær på Danish Crowns fabrikker lå mandag over det normale. Der bliver muligvis brug for mere arbejdskraft, og slagteriet opfordrer folk med slagterierfaring til at melde sig.

Danish Crowns kreaturslagterier i Holsted og Aalborg og griseslagterierne i Horsens, Blans, Skærbæk, Sæby, Herning, Rønne og Ringsted startede mandag morgen op som planlagt. Et par steder har det været nødvendigt at tilpasse driften i mindre grad, men ikke i et omfang, der kommer til at spænde ben for den planlagte produktion. Det oplyser Danish Crown i et nyhedsbrev.

- Det har faktisk været en rigtig god morgen. Stille og roligt har slagterierne et for et meldt ind, at de er i gang som planlagt. Eneste bump på vejen er på vores største slagteri i Horsens, hvor vores kapacitet på udbening er nede med omkring 20 procent, fordi en del af vores polske medarbejdere har valgt at blive hjemme i den her situation, fortæller Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork.

Det samlede fravær på Danish Crowns fabrikker ligger mandag over det normale. Vurderingen er, at det først og fremmest er en mindre gruppe af udenlandske medarbejdere, der ikke er mødt på arbejde, samt i mindre grad sygdom og enkelte der har været nødsaget til at tage fri for at være hjemme hos deres børn.

- Vores fabrikker kører efter planen. Ligesom vores kolleger i Danish Crown Pork mærker vi en fantastisk opbakning fra alle vores medarbejdere. Jeg har virkelig en følelse af, at vi står sammen for at sikre leverancerne af fødevarer. Alle hos os er stort set mødt ind efter en hektisk weekend, så produktionen kører. Vi følger udviklingen nøje og er klar til at tage de forholdsregler, som er nødvendige, hvis noget ændrer sig, siger Ivan Schmidt, der er produktionsdirektør i Danish Crown Beef.

Opfordrer folk til at melde sig

For at sikre produktionen i de kommende uger opfordrer Danish Crown nu folk, der tidligere har arbejdet på slagteri, til at melde sig, hvis de har mod på at give en hånd med, hvis der bliver brug for ekstra arbejdskraft.

- Vores faste medarbejdere hænger i, men vi må forberede os på, at vi også kan blive ramt af sygdom, så derfor tager vi dette skridt allerede nu. På den måde kan vi forhåbentlig sikre, at vi kan opretholde produktionen og leverancerne af fødevarer. Jeg startede selv som ferieafløser i sin tid, så hvis der går nogen derude, der har erfaring med at arbejde på et slagteri, så hører vi meget gerne fra dem, siger Per Laursen.

Danish Crown kan endnu ikke sige i hvilket omfang, der bliver brug for ekstra arbejdskraft i de kommende uger. Derfor skal de interesserede gennem Danish Crowns hjemmeside skrive til den eller de fabrikker, hvor de i givet fald vil kunne møde på arbejde.

ege

Læs også