DLF sætter ny rekord i omsætning og resultat

Med en omsætning på 4.325 mia. kr. og et EBIT-resultat på 248 mio. kr. fremlagde DLF AmbA et stærkt resultat på koncernens generalforsamling den 30. oktober.

DLF-koncernen leverede et rekordstort driftsresultat for regnskabsåret 1/7-2017 til 30/6-2018. Såvel koncernomsætningen som EBIT-resultatet blev det største i koncernens historie, hvor købet af MariboHilleshög bidrog til såvel stigende omsætning som resultat. Omsætningen af kløver- og græsfrø udviste en stigning, blandt andet som følge af købet af DLF Moore Seed i Canada.

Koncernomsætningen blev 4,325 mia. kr. i 2017/18, hvilket er en fremgang på 800 mio. kr. i forhold til sidste sæson. Købet af Maribo Hilleshög, DLF Moore Seed i Canada samt en organisk vækst på ca. tre pct. har bidraget væsentligt til omsætningsfremgangen. EBIT resultatet udgjorde 248 mio. kr. og årets koncernresultat efter skat blev på 184,5 mio. kr., en fremgang på 15 pct. 

Adm. direktør Truels Damsgaard peger på flere forklaringer til regnskabsresultatet:
- Det lykkedes at skabe en bedre indtjening i vores foder- og plænegræsfrø, der udgør omkring tre fjerdedele af vores forretning. Resultatet er skabt gennem en solid indsats i koncernselskaberne, der alle har bidraget positivt til regnskabet, siger han og fortsætter:

- Vores internationale tilstedeværelse på de betydende markeder gør, sammen med et stærkt fokus på forskning og produktudvikling, forsynings- og logistikkæden, at vi har et stærkt set-up til at efterkomme kundernes mangeartede behov. Det har også i regnskabsåret givet flere og nye kunder til DLF.   

Efter et par år, hvor arealtilpasningerne har resulteret i et mindre høstareal, steg DLFs danske frøarealer i 2017 med ti pct. og gav 20 pct. flere tons end året før. Til trods for den større høst lykkedes det at nedbringe lagerbeholdningerne for andet år i træk. 

Regnskabsresultatet skal også ses i lyset af at, selskabets ejere, blev afregnet med omkring 14.000 kr. pr. hektar. 
- Vi er glade for, at vi i 2017/18 igen lykkedes med at kombinere et godt regnskab en konkurrencedygtig frøafregning til vores ejere, de danske frøavlere, siger Truels Damsgaard. 
 

Læs også