Tönnies lancerer joint venture i Kina

Som et led i Tönnies’ strategi for internationalisering planlægges det første produktionsanlæg uden for Europa.

Tönnies Holding og Dekon Group lancerer et joint venture i den kinesiske region Sichuan. De samlede investeringer vil være cirka 500 mio. euro. Det oplyser slagterivirksomheden i et nyhedsbrev.

Underskrifterne blev sat på the Western China International Fair, en international messe afholdt i det vestlige Kina.

Det nye joint venture vil i første omgang bestå i etablering af slagteri- og opskæringsfaciliteter med en kapacitet til 2 mio. grise årligt. I anden fase vil anlægget blive udvidet til en årlig kapacitet på 6 mio. grise.

Slagteri og svinefarme

I Sichuan-regionen, omtrent midt i det store rige, vil de to partnervirksomheder bygge et nyt slagteri med tilknyttet opskæringsvirksomhed og etablere svinefarme.

I Sichuan er den første svinefarm allerede opført efter europæiske standarder. Der bliver tale om en fuldt integreret produktion fra avl til slagtning og forarbejdning, når projektet står færdigt. Der forventes en samlet investering i størrelsesordenen 500 mio. euro svarende til 3,7 mia. kroner. Slagteri- og forædlingsdelen vil udgøre cirka 150 mio. euro, og byggeriet af slagteri og forædlingsvirksomheden er planlagt til at begynde i 2020.

- Vi er stolte over at begynde et nyt kapitel i vores virksomheds historie sammen med vores samarbejdspartner, Dekon Group, sagde Andres Ruff, administrerende direktør fra Tönnies, da underskriften blev sat. Han tilføjede, at Tönnies med sin erfaring og kompetence indenfor slagtning, sikkerhed og hygiejne i fødevareproduktion yderligere kan konsolidere svinekødsproduktionen på det kinesiske marked.

laj

Læs også