bannerPos

Ventilationsvirksomhed mander op

Claus Fertin er ny bestyrelsesformand i KJ Klimateknik og skal være med til at føre ventilationsvirksomheden mod udlandet. Foto: Anna-Lene Riber
08-08-2019 12:07

Ventilationsvirksomheden KJ Klimateknik vil styrke fagligheden og har fået ny formand for bestyrelsen og nye medarbejdere.

En ny formand, en ny produktchef og en softwareudvikler skal sætte endnu mere skub i ventilationsvirksomheden KJ Klimateknik, Kjellerup. Virksomheden fremstiller ventilationsanlæg til grisestalde samt til fjerkræproducenter.

I begyndelsen af sommeren tiltrådte en ny bestyrelsesformand, Claus Fertin, der er tidligere direktør for VSP – Videnscenter for Svineproduktion. Han bringer vigtig erfaring med sig fra sit mangeårige arbejde for svineproducenter.

- Jeg brænder for at drive og udvikle forretninger. Og her har KJ Klimateknik nogle spændende ambitioner og muligheder i deres rejse hen imod at blive en stærkere virksomhed, komme ud internationalt samt øge deres produktpalet, siger Claus Fertin, der gerne vil støtte de internationale ambitioner med sin indsigt og erfaring fra industrien og internationalt.

Claus Fertin er uddannet agronom og ph.d. i økonomi. Han var direktør for VSP fra 2014 til 2016, og kom fra en stilling som administrerende direktør i VikingGenetics. Han har også været direktør i Slagteriernes Forskningsinstitut og for Fellesslakteriet i Oslo. Nu driver han sin egen konsulentvirksomhed, Fertin Consult.

- KJ Klimateknik har visioner om at innovere ventilationsløsninger til svine- og fjerkræproducenter. Med Claus i bestyrelsen får vi en værdifuld aktør i form af hans enorme indsigt indenfor erhvervet. Direktionsmæssigt kommer vi til at have en finger på pulsen, dér hvor vi kan gøre gavn – hos landmanden, siger direktør Allan Pedersen, der overtog KJ Klimateknik i 2016.

Ny produktchef skal løfte fagligheden

Den 1. august begyndte Malene Jørgensen som ny produktchef i KJ Klimateknik. Hun kommer fra en stilling som seniorkonsulent hos Seges inden for Anlæg & Miljø, Anlæg og Produktionsstyring. Hun bringer sin viden og kompetencer ind i ventilationsvirksomheden med øget fokus på fagligheden i driften for at sikre en bæredygtig og driftssikker husdyrproduktion.

Derudover har KJ Klimateknik ansat Martin Claussen som ny softwareudvikler. Han er nyuddannet, kommer med den nyeste viden, og tanken er, at han skal udvikle platforme, som tager virksomheden med ind i fremtiden. Målet er at tilbyde anlæg, så landmanden altid kan operere i systemer, der udvikler sig i harmoni med markedet, produktionen og brugeren.

Virksomheden beskæftiger 20 medarbejdere og overtog i foråret Munters salg på fjerkræ i Danmark.

laj

Danmark er foregangsland for akvakultur

Danmark er foregangsland i akvakultur. Det mener tidligere landmand og biolog Mette Cristine Schou Frandsen - ny formand for Verdens Bedste Fødevarer.

Her er de mest dyrkede afgrøder i 2020

Vårbyg er den afgrøde, som flest danske landmænd har søgt om landbrugsstøtte til i år, viser en opgørelse fra Landbrugsstyrelsen, der oplyser, at korn udgør seks af de ti mest dyrkede afgrøder i Danmark.

Økologi skal på skoleskemaet på landbrugssskole

I samarbejde med Økologisk Landsforening forbereder Nordjyllands Landbrugsskole et undervisningsforløb i økologi.

Salget af dansk frugt og grønt stiger med raketfart i 2020

Forbrugerne vælger langt flere danske grøntsager og bær i 2020, sammenlignet med sidste år. En fremragende sæson og større fokus på danske leverandører har været med til at øge salget af danske varer

Mogens Jensen åbner NutriFair 2021

Det bliver fødevareminister Mogens Jensen, der åbner 2021-udgaven af NutriFair-messen.

- Få styr på høstkapaciteten nu

Planlægning er nøglen til en god høst, påminder Velas.

Slagtesvinenoteringen holder niveau

Noteringen for slagtesvin bliver ikke ændret til den kommende uge, og vil derfor fortsat være på 10,50 kroner, oplyser Danish Crown.

Dansk kartoffelproduktion er truet

Dispensation til brugen af Reglone handler om meget mere end landbruget

- Kommuner, har I styr på spildevandsudledningerne?

- Jeg håber virkelig, at kommunerne har styr på forholdene omkring spildevandsudledningerne, så vi ikke får samme tilstande, som der hersker i Øresund, lyder det fra formanden for Djursland Landboforening, Hans Gæmelke, som netop har sendt et åbent brev til Nord- og Syddjurs Kommune.

Nu kæmper bankerne om landbrugskunder

Banker begynder at se potentialet i landbruget, og det giver bedre betingelser for landbrugskunderne, lyder det fra Jakob Hvalkoff, Sagro.
Side 1 af 1874 (37462 artikler)Prev1234567187218731874Next