bannerPos

Ventilationsvirksomhed mander op

Claus Fertin er ny bestyrelsesformand i KJ Klimateknik og skal være med til at føre ventilationsvirksomheden mod udlandet. Foto: Anna-Lene Riber
08-08-2019 12:07
Ventilationsvirksomheden KJ Klimateknik vil styrke fagligheden og har fået ny formand for bestyrelsen og nye medarbejdere.

En ny formand, en ny produktchef og en softwareudvikler skal sætte endnu mere skub i ventilationsvirksomheden KJ Klimateknik, Kjellerup. Virksomheden fremstiller ventilationsanlæg til grisestalde samt til fjerkræproducenter.

I begyndelsen af sommeren tiltrådte en ny bestyrelsesformand, Claus Fertin, der er tidligere direktør for VSP – Videnscenter for Svineproduktion. Han bringer vigtig erfaring med sig fra sit mangeårige arbejde for svineproducenter.

- Jeg brænder for at drive og udvikle forretninger. Og her har KJ Klimateknik nogle spændende ambitioner og muligheder i deres rejse hen imod at blive en stærkere virksomhed, komme ud internationalt samt øge deres produktpalet, siger Claus Fertin, der gerne vil støtte de internationale ambitioner med sin indsigt og erfaring fra industrien og internationalt.

Claus Fertin er uddannet agronom og ph.d. i økonomi. Han var direktør for VSP fra 2014 til 2016, og kom fra en stilling som administrerende direktør i VikingGenetics. Han har også været direktør i Slagteriernes Forskningsinstitut og for Fellesslakteriet i Oslo. Nu driver han sin egen konsulentvirksomhed, Fertin Consult.

- KJ Klimateknik har visioner om at innovere ventilationsløsninger til svine- og fjerkræproducenter. Med Claus i bestyrelsen får vi en værdifuld aktør i form af hans enorme indsigt indenfor erhvervet. Direktionsmæssigt kommer vi til at have en finger på pulsen, dér hvor vi kan gøre gavn – hos landmanden, siger direktør Allan Pedersen, der overtog KJ Klimateknik i 2016.

Ny produktchef skal løfte fagligheden

Den 1. august begyndte Malene Jørgensen som ny produktchef i KJ Klimateknik. Hun kommer fra en stilling som seniorkonsulent hos Seges inden for Anlæg & Miljø, Anlæg og Produktionsstyring. Hun bringer sin viden og kompetencer ind i ventilationsvirksomheden med øget fokus på fagligheden i driften for at sikre en bæredygtig og driftssikker husdyrproduktion.

Derudover har KJ Klimateknik ansat Martin Claussen som ny softwareudvikler. Han er nyuddannet, kommer med den nyeste viden, og tanken er, at han skal udvikle platforme, som tager virksomheden med ind i fremtiden. Målet er at tilbyde anlæg, så landmanden altid kan operere i systemer, der udvikler sig i harmoni med markedet, produktionen og brugeren.

Virksomheden beskæftiger 20 medarbejdere og overtog i foråret Munters salg på fjerkræ i Danmark.

laj

Overraskende men tvivlsom rapport fra USDA

Der var ikke forventet de store ændringer i denne måneds rapport fra det amerikanske landbrugsministerium, over den globale afgrødeforsyning. Alligevel blev både den amerikanske og globale kornforsyning skrevet overraskende meget op.

Sønderjyder venter 900 til pølsebord og nytårskur om landbrugets fremtid

Sønderjyder venter 900 til pølsebord og nytårskur om landbrugets fremtid

Udfordringer forude

Brexit, risiko for glyphosatforbud og forhandlingerne om EU-landbrugsreformen giver usikkerhed og bekymringer. Vi ved dog ikke, hvor det ender endnu, lyder det fra viceformanden i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed.

Regulativet for Gudenåen er ikke overholdt

Et advokatfirma dokumenterer, at vandføringsevnen i Gudenåen er forringet fra 1997 til 2011. Det betyder, at kommunerne ikke har overholdt regulativet for Gudenåen, lyder det i en rapport, som Danske Vandløb netop har indsendt til de fire berørte kommuner.

- Det virker jo næsten urealistisk

Seges opjusterer den i forvejen optimistiske prognose og forventer nu en svinepris på over 15 kroner i andet kvartal af 2020. Voldsomt positivt, lyder det fra svineformand.

Daka satser på hurtigere afhentning og mindre lugt

Daka har det sidste halve år sat ekstra fokus på at afhente de døde dyr hurtigere. Målet er at holde fast i den høje danske sikkerhed i forhold til smittefare, forebygge lugtgener og forbedre udnyttelsen og dermed bæredygtigheden i recirkuleringen af de døde dyr.

DNA-test skal afsløre effekten af foderet

Hvor sunde er mine grise, og hvilken effekt har foderet? Det kan svineproducenter snart få svar på med en gratis DNA-test. Proteinproducenten European Protein vil tilbyde gratis DNA-test, når producenten anvender et nyt funktionelt protein, der forbedrer produktiviteten hos søer og smågrise.

2020 byder på nye krav til indberetning

Husdyrbrugere skal være opmærksomme på nye krav til indberetning af dokumentation for produktionens miljøledelse, vedligehold og uddannelse.
Side 1 af 1720 (34381 artikler)Prev1234567171817191720Next