bannerPos

Ventilationsvirksomhed mander op

Claus Fertin er ny bestyrelsesformand i KJ Klimateknik og skal være med til at føre ventilationsvirksomheden mod udlandet. Foto: Anna-Lene Riber

Redaktionen

08-08-2019 12:07
Ventilationsvirksomheden KJ Klimateknik vil styrke fagligheden og har fået ny formand for bestyrelsen og nye medarbejdere.

En ny formand, en ny produktchef og en softwareudvikler skal sætte endnu mere skub i ventilationsvirksomheden KJ Klimateknik, Kjellerup. Virksomheden fremstiller ventilationsanlæg til grisestalde samt til fjerkræproducenter.

I begyndelsen af sommeren tiltrådte en ny bestyrelsesformand, Claus Fertin, der er tidligere direktør for VSP – Videnscenter for Svineproduktion. Han bringer vigtig erfaring med sig fra sit mangeårige arbejde for svineproducenter.

- Jeg brænder for at drive og udvikle forretninger. Og her har KJ Klimateknik nogle spændende ambitioner og muligheder i deres rejse hen imod at blive en stærkere virksomhed, komme ud internationalt samt øge deres produktpalet, siger Claus Fertin, der gerne vil støtte de internationale ambitioner med sin indsigt og erfaring fra industrien og internationalt.

Claus Fertin er uddannet agronom og ph.d. i økonomi. Han var direktør for VSP fra 2014 til 2016, og kom fra en stilling som administrerende direktør i VikingGenetics. Han har også været direktør i Slagteriernes Forskningsinstitut og for Fellesslakteriet i Oslo. Nu driver han sin egen konsulentvirksomhed, Fertin Consult.

- KJ Klimateknik har visioner om at innovere ventilationsløsninger til svine- og fjerkræproducenter. Med Claus i bestyrelsen får vi en værdifuld aktør i form af hans enorme indsigt indenfor erhvervet. Direktionsmæssigt kommer vi til at have en finger på pulsen, dér hvor vi kan gøre gavn – hos landmanden, siger direktør Allan Pedersen, der overtog KJ Klimateknik i 2016.

Ny produktchef skal løfte fagligheden

Den 1. august begyndte Malene Jørgensen som ny produktchef i KJ Klimateknik. Hun kommer fra en stilling som seniorkonsulent hos Seges inden for Anlæg & Miljø, Anlæg og Produktionsstyring. Hun bringer sin viden og kompetencer ind i ventilationsvirksomheden med øget fokus på fagligheden i driften for at sikre en bæredygtig og driftssikker husdyrproduktion.

Derudover har KJ Klimateknik ansat Martin Claussen som ny softwareudvikler. Han er nyuddannet, kommer med den nyeste viden, og tanken er, at han skal udvikle platforme, som tager virksomheden med ind i fremtiden. Målet er at tilbyde anlæg, så landmanden altid kan operere i systemer, der udvikler sig i harmoni med markedet, produktionen og brugeren.

Virksomheden beskæftiger 20 medarbejdere og overtog i foråret Munters salg på fjerkræ i Danmark.

laj

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next