bannerPos

Ventilationsvirksomhed mander op

Claus Fertin er ny bestyrelsesformand i KJ Klimateknik og skal være med til at føre ventilationsvirksomheden mod udlandet. Foto: Anna-Lene Riber

Redaktionen

08-08-2019 12:07
Ventilationsvirksomheden KJ Klimateknik vil styrke fagligheden og har fået ny formand for bestyrelsen og nye medarbejdere.

En ny formand, en ny produktchef og en softwareudvikler skal sætte endnu mere skub i ventilationsvirksomheden KJ Klimateknik, Kjellerup. Virksomheden fremstiller ventilationsanlæg til grisestalde samt til fjerkræproducenter.

I begyndelsen af sommeren tiltrådte en ny bestyrelsesformand, Claus Fertin, der er tidligere direktør for VSP – Videnscenter for Svineproduktion. Han bringer vigtig erfaring med sig fra sit mangeårige arbejde for svineproducenter.

- Jeg brænder for at drive og udvikle forretninger. Og her har KJ Klimateknik nogle spændende ambitioner og muligheder i deres rejse hen imod at blive en stærkere virksomhed, komme ud internationalt samt øge deres produktpalet, siger Claus Fertin, der gerne vil støtte de internationale ambitioner med sin indsigt og erfaring fra industrien og internationalt.

Claus Fertin er uddannet agronom og ph.d. i økonomi. Han var direktør for VSP fra 2014 til 2016, og kom fra en stilling som administrerende direktør i VikingGenetics. Han har også været direktør i Slagteriernes Forskningsinstitut og for Fellesslakteriet i Oslo. Nu driver han sin egen konsulentvirksomhed, Fertin Consult.

- KJ Klimateknik har visioner om at innovere ventilationsløsninger til svine- og fjerkræproducenter. Med Claus i bestyrelsen får vi en værdifuld aktør i form af hans enorme indsigt indenfor erhvervet. Direktionsmæssigt kommer vi til at have en finger på pulsen, dér hvor vi kan gøre gavn – hos landmanden, siger direktør Allan Pedersen, der overtog KJ Klimateknik i 2016.

Ny produktchef skal løfte fagligheden

Den 1. august begyndte Malene Jørgensen som ny produktchef i KJ Klimateknik. Hun kommer fra en stilling som seniorkonsulent hos Seges inden for Anlæg & Miljø, Anlæg og Produktionsstyring. Hun bringer sin viden og kompetencer ind i ventilationsvirksomheden med øget fokus på fagligheden i driften for at sikre en bæredygtig og driftssikker husdyrproduktion.

Derudover har KJ Klimateknik ansat Martin Claussen som ny softwareudvikler. Han er nyuddannet, kommer med den nyeste viden, og tanken er, at han skal udvikle platforme, som tager virksomheden med ind i fremtiden. Målet er at tilbyde anlæg, så landmanden altid kan operere i systemer, der udvikler sig i harmoni med markedet, produktionen og brugeren.

Virksomheden beskæftiger 20 medarbejdere og overtog i foråret Munters salg på fjerkræ i Danmark.

laj

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next