Der kan fortsat oprettes testamente

CORONA På grund af coronakrisen har domstolene iværksat et nødberedskab, hvor kun de allermest kritiske opgaver varetages. Derfor er det i øjeblikket ikke muligt at få oprettet et såkaldt »notartestamente«. Et notartestamente skal underskrives hos notaren, hvorefter notaren påtegner testamentet, som derefter bliver registreret på testators CPR-nummer. Herved kan testator være sikker på, at testamentet kommer frem, den dag han/hun går bort.

Ifølge Patriotisk Selskab, betyder domstolenes nedlukning dog ikke, at man er helt afskåret fra at oprette testamente. Det er nemlig fortsat muligt at oprette et såkaldt »vidnetestamente«. Dette kræver, at to vidner skal være til stede, når du underskriver testamentet. Herefter skal vidnerne skrive under på, at de har set dig underskrive testamentet, og at du fornuftsmæssigt er i stand til at oprette det. Vidnerne må ikke være arveberettigede, og de skal være fyldt 18 år.

- Et vidnetestamente er lige så gyldigt som et notartestamente, men vi anbefaler dog, at du, når coronakrisen er overstået, og notarkontoret atter er åbent, får påtegnet dit testamente hos notaren. Så kan du være helt sikker på, at testamentet kommer frem, den dag du ikke er her længere. Det meddeler juridisk rådgiver hos Patriotisk Selskab, Jesper Broby Hansen.

Læs også