KMC har udviklet et nyt kartoffelprotein, som efter sigende er bæredygtigt, mindre allergifremkaldende og har en god aminosyresammensætning, som ellers er en mangel hos bælgfrugter, hvor man kan være nødsaget til at supplere med tilskud.

- Derudover har kartoffelproteinet et utal af anvendelsesmuligheder fra mayonnaise til skum og de populære plantefars, da proteinet giver struktur i farsen, fortæller Jesper Malling Schmidt, Postdoc ved Institut for Fødevarer Aarhus Universitet, og som forsker i kartoffelproteiner.
 
Kartoffelproteinet udvindes i forbindelse med produktionen af kartoffelstivelse – et produkt som KMC i flere år har solgt til foderbranchen. Men nu er man klar til at introducere den første af flere kartoffelprotein-varianter til fødevareindustrien. 
 
Men fra sidestrøm til fokusprodukt og succes på et nyt marked, er der et stykke vej:
 
- Vores kommende produkt er unikt grundet den høje ernæringsmæssige værdi. Men vi har to udfordringer i forbindelse med markedsintroduktionen: Dels at finde frem til de rette anvendelsesområder af proteinet og opbygge viden omkring disse, og dels skal der opbygges markedskendskab i et helt nyt marked for KMC, fortæller Mads Bjerregaard Larsen, Product Manager Protein & Sidestreams i KMC. 

KMC vil være at finde ved Foodtech-messen i Herning fra 13.-15. november, hvor de i samarbejde med Innovatefood.dk vil lave et event baseret på det nyudviklede kartoffelprotein.