Danmarks sidste husholdningskonsulent takker af

Når husholdningskonsulent Niels Adamsen går på pension, er det slut med rådgivning om det husholdningsfaglige arbejde lokalt i landbrugets organisationer.

Niels Adamsen blev uddannet på Ankerhus Husholdningsskole i 1975 og efter forskellige jobs, blev han den 1. oktober 1985 ansat som husholdningskonsulent under De samvirkende Sjællandske Husmandsforeninger, der siden er blevet til Sjællandske Familielandbrug.
Siden 2009 har Niels Adamsen været ansat i Gefion, nu VKST, og den 1. oktober går han efter 33 års virke i det husholdningsfaglige arbejde på pension.
- Da jeg begyndte, var vi bare her på Sjælland fire konsulenter: Ellen Christiansen, Grethe Olsen, Margit Sørensen og mig, og vi sad i de af husmandsforeningerne ejede konsulenthuse i Roskilde, Svinninge og i Fensmark. 

- Derudover er antallet af landbrug, udvalg og organisationer, faldet kraftigt gennem årene. I 1987 var der 71 lokale husholdningsudvalg på Sjælland – i 2017 var der syv tilbage. Da jeg begyndte, var der på landsplan 25 husholdningskonsulenter. Jeg er den sidste, der er tilbage, konstaterer Niels Adamsen, der de seneste år har haft kontor i Gefions hus i Sorø.

Fredag den 10. august fra klokken 12 til 14.30 er der afskedsreception hos VKST i Sorø, men læs inden da mere i LandbrugØst, der udkommer 2. august.


- Det var en anderledes og speciel oplevelse. Jeg var 32 år, og mand, der skulle vise de »gamle« husmødre, hvordan man gjorde.
Niels Adamsen

 

Læs også