Fortsat roligt marked for okse- og kalvekød

Markedet for okse- og kalvekød er roligt og fortsat karakteriseret ved en behersket efterspørgsel, lyder det fra Himmerlandskød A/S.

Afregningspriserne for slagtekvæg er uændrede denne uge, og Himmerlandskød fastholder noteringen for samtlige kategorier, skriver slagteriet i et nyhedsbrev.

Tilførslerne af slagtedyr hos Himmerlandskød er store, hvilket bevirker, at der er fuld udnyttelse af alle virksomhedens anlæg i Aalestrup, Hadsund og Kjellerup.

- Detailhandlen melder om et roligt salg, hvor efterspørgslen samler sig omkring hakket kød, der har fundet et stabilt leje med pæne kampagner meldt ind i den kommende periode, lyder det.

Forventer bedre salg

Afsætningen af opskåret kød går derimod langsommere end normalt for årstiden grundet store, disponible mængder i både ind- og udland.

Skolernes efterårsferie står for døren (uge 42), og Himmerlandskøds forventning er, at salget bliver bedre end normalt for perioden, da færre rejser udenlands.

- Handlen i Sydeuropa er stadig præget af en vis forsigtighed med kortsigtede indkøb og en generel afventen grundet coronasituationen. Det gør, at eksporten af især de dyre delstykker fortsat er under pres, skriver slagteriet, og tilføjer:

- Hudehandlen er stabil, men det eksklusive marked for læder er stadig svækket, og der handles til et lavere prisniveau end normalt.

Himmerlandskød slagter i denne uge 2.450 dyr.

mip

Læs også