Fleksible kalvehytter og læskure

Hos Arnes Smedie har man udviklet og producerer nu egne kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

KALVEHYTTER Det skal være enkelt og brugervenligt – og ikke mindst godt for dyrene at være i. Hos Arnes Smedie i Gadbjerg nordvest for Vejle har man udviklet –  og producerer og sælger nu sine egne typer kalveskure og hytter, samt udebokse, der er blevet populære – både blandt større kalveproducenter som hos mindre hobby- og deltidslandbrug med kalve.

Mange kender de traditionelle kalvehytter, men den nye type fra Arnes Smedie adskiller sig markant – både i udseende og funktionalitet. Et af de første eksemplarer er opført i Sønderjylland.

Kalveskuret er på fem gange 60 meter, og har 15 rum på hver fem gange fire meter og med kalve-fanggitre i front. Taget er stålplader med antidug. Der er en låge imellem hver rum og en dør bagud, hvor der med tiden skal laves en gårdhave til kalvene. Der er ligeledes lavet til drikkekopper mellem hver rum. Og der er flere fordele ved den nye type.

- Alle fronter er åbne, så det eksempelvis er let at muge ud, forklarer Arne Nielsen, der indehaver af Arnes Smedie.

Han fremhæver den fordel det giver, at kunne køre en maskine ind under halvtaget på kalveskuret og hurtigt og effektiv vil kunne klare opgaven med at sprede og fordele strøelse og foretage fodring.

Læskure lette at samle

Hos Arnes Smedie har man også løsninger til de mindre behov for tag over hovedet til kalve.

Mindre læskure, der let kan samles og opføres. Et nemt og solidt »metal-skellet« danner rammen om læskuret, hvor fagene og tagelementerne samles udenpå.

Konstruktionen gør, at læskures let kan adskilles igen – for eksempel i forbindelse med en flytning fra en lokalitet til en anden.

- Læskurene er populære hos mange hobby- og fritidsfolk. Og de kan ikke samles forkert, forklarer Arne Nielsen. Alt efter ønske kan de leveres samlet og opstillet eller også leveres de som samlesæt med en manual.

Læs også