Økologiske malkekøer har cirka 10 procent lavere mælkeydelse end tilsvarende konventionelle køer.Ifølge kvægkonsulenter fra Seges skyldes det sandsynligvis, at grovfoder skal udgøre 60 procent af rationens tørstof, og at det samtidig er dyrt at dække koens behov for fedt og protein i de økologiske rationer.Især forsyningen med fedtsyrer er vanskelig, og i gennemsnit ligger niveauet af fedtsyrer på 24 gram fedtsyrer pr. kilo tørstof i danske økologiske rationer mod 29 gram i konventionelle rationer, skriver landbrugsinfo.dk.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement