Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Det skal være enkelt og brugervenligt – og ikke mindst godt for dyrene at være i. Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle udvikler, producerer og sælger sine egne typer kalveskure og hytter samt udebokse, der er blevet populære – både blandt større kalveproducenter som hos mindre hobby- og deltidslandbrug med kalve.

Mange kender de traditionelle kalvehytter, men den nye type fra Arnes Smedie adskiller sig markant – både i udseende og funktionalitet. Et af de første eksemplarer er opført i Sønderjylland.

Kalveskuret er på 5x60 meter og har 15 rum på hver 5x4 meter med kalve-fanggitre i front. Taget er stålplader med antidug.

Der er en låge imellem hver rum og en dør bagud, hvor der med tiden skal laves en gårdhave til kalvene. Der er ligeledes lavet til drikkekopper mellem hver rum.

Hurtigt og effektivt

Der er flere fordele ved den nye type:

- Alle fronter er åbne, så det eksempelvis er let at muge ud, forklarer Arne Nielsen, der er indehaver af Arnes Smedie.

Han fremhæver den fordel, det giver at kunne køre en maskine ind under halvtaget på kalveskuret og hurtigt og effektivt klare opgaven med at sprede og fordele strøelse og foretage fodring.

Arne Nielsen er overbevist om, at hele kalvesundheden får et løft med den nye kalvehytte-type.

- Man vil kunne bruge mere tid på kalvene, der vil give lavere kalvedødelighed og spare på dyrlægeudgifterne, lyder vurderingen fra Arne Nielsen.

Læskure lette at samle

Hos Arnes Smedie har man også løsninger til de mindre behov for tag over hovedet til kalve.

Mindre læskure, der let kan samles og opføres – eventuelt og ofte af kunden selv.

Et nemt og solidt metal-skelet danner rammen om læskuret, hvor fagene og tagelementerne samles udenpå.

Konstruktionen gør, at læskuret let kan adskilles igen – for eksempel i forbindelse med en flytning fra en lokalitet til en anden.

- Læskurene er populære hos mange hobby- og fritidsfolk. Og de kan ikke samles forkert, forklarer Arne Nielsen. Alt efter ønske kan de leveres samlet og opstillet, eller også leveres de som samlesæt med en manual.

john@landbrugsyd.dk
telefon +45 21 25 19 68

Læs også