bannerPos

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arne Nielsen er indehaver af Arnes Smedie i Gadbjerg, hvor der produceres en bred vifte af artikler til landbruget.

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
19-09-2020 10:24
Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Det skal være enkelt og brugervenligt – og ikke mindst godt for dyrene at være i. Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle udvikler, producerer og sælger sine egne typer kalveskure og hytter samt udebokse, der er blevet populære – både blandt større kalveproducenter som hos mindre hobby- og deltidslandbrug med kalve.

Mange kender de traditionelle kalvehytter, men den nye type fra Arnes Smedie adskiller sig markant – både i udseende og funktionalitet. Et af de første eksemplarer er opført i Sønderjylland.

Kalveskuret er på 5x60 meter og har 15 rum på hver 5x4 meter med kalve-fanggitre i front. Taget er stålplader med antidug.

Der er en låge imellem hver rum og en dør bagud, hvor der med tiden skal laves en gårdhave til kalvene. Der er ligeledes lavet til drikkekopper mellem hver rum.

Hurtigt og effektivt

Der er flere fordele ved den nye type:

- Alle fronter er åbne, så det eksempelvis er let at muge ud, forklarer Arne Nielsen, der er indehaver af Arnes Smedie.

Han fremhæver den fordel, det giver at kunne køre en maskine ind under halvtaget på kalveskuret og hurtigt og effektivt klare opgaven med at sprede og fordele strøelse og foretage fodring.

Arne Nielsen er overbevist om, at hele kalvesundheden får et løft med den nye kalvehytte-type.

- Man vil kunne bruge mere tid på kalvene, der vil give lavere kalvedødelighed og spare på dyrlægeudgifterne, lyder vurderingen fra Arne Nielsen.

Læskure lette at samle

Hos Arnes Smedie har man også løsninger til de mindre behov for tag over hovedet til kalve.

Mindre læskure, der let kan samles og opføres – eventuelt og ofte af kunden selv.

Et nemt og solidt metal-skelet danner rammen om læskuret, hvor fagene og tagelementerne samles udenpå.

Konstruktionen gør, at læskuret let kan adskilles igen – for eksempel i forbindelse med en flytning fra en lokalitet til en anden.

- Læskurene er populære hos mange hobby- og fritidsfolk. Og de kan ikke samles forkert, forklarer Arne Nielsen. Alt efter ønske kan de leveres samlet og opstillet, eller også leveres de som samlesæt med en manual.

john@landbrugsyd.dk
telefon +45 21 25 19 68

Mit forslag til ny landbrugsstøtte står eller falder i denne uge

Landmænd skal ikke straffes økonomisk for at gøre en indsats for miljøet, klimaet eller biodiversiteten, skriver Asger Christensen (S), mens arbejdet i EU med ny landbrugsreform nærmer sig sin afslutning.

Mindre forpagtning til landbruget fremover

En række ministre går nu sammen om i fællesskab at styrke biodiversiteten og hjælpe naturen. I forbindelse vil landbruget også blive inkluderet, hvis det står til Forsvarsminister Trine Bramsen (S) Hun vil nemlig forsøge at få Forsvaret til at forpagte færre af sine naturarealer til landbruget.

Flere lyspunkter, men lidt for meget Shockumentary

Filmen »Kiss the ground« får 3 ud af 5 stjerner for at behandle noget så usexet som jord, men de faglige budskaber skal I kære læsere/Netflix-seere tage med et stort gran salt.

Planteformand vil have frøavlere undtaget kommende ammoniakkrav

Fagligheden fordufter fuldstændig, hvis regeringen for at mindske ammoniakudledningen yderligere vælger at indføre forbud mod udbringning af husdyrgødning efter 1. september på frøgræs, mener L&F’s planteformand, Torben Hansen.

God høstfremgang i USA - men høstpresset udebliver

Det går langt bedre end forventet med hensyn til at høste majs i USA. Høsten med sojabønner går også ud over stepperne. Men det normale høstpres på afgrødepriserne er alligevel udeblevet i år. Forklaringen på at høstpresset i år er udeblevet, skal vi finde i en eksplosiv kinesisk efterspørgsel efter blandt andet amerikansk majs og amerikanske sojabønner.
Side 1 af 1950 (38997 artikler)Prev1234567194819491950Next