DM-medaljer i røg og larm

Efter 34 lokale stævner er det nu tid til Danmarksmesterskaberne i traktortræk, som finder sted lørdag den 3. september.

Endelig er det tid. 34 lokale stævner har været afholdt i løbet af året, og nu skal landets bedste traktortrækker 2022 kåres. Danmarksmesterskaberne foregår lørdag den 3. september fra klokken 12 i Tjele mellem Viborg og Hobro.

- Det er traktortrækket i sig selv og så selvfølgelig det sociale fællesskab, folk skal glæde sig til, siger Jeppe Nielsen fra LandboUngdoms Region Viborg, som er tovholder på projekt DM i traktortræk. 

Også sponsorerne ser frem til den store dag.

- Det er lokalt med ekstra gas på, når det er DM. Og så elsker vi at støtte op om de unge menneskers arbejde. Det, synes jeg, er fantastisk, siger Carsten Sørensen, som er indehaver af Sørensen og Lynggaard A/S, der er hovedsponsor.

Kulminationen på alt

Lars Mogensen, som er souchef hos Asmildkloster Landbrugsskole, der også er hovedsponsorer i år, var begejstret, da han blev kontaktet af LandboUngdom. 

- Da LandboUngdom kom og spurgte, om vi ville være sponsor, krævede det kun et halvt sekunds betænkningstid – det ville vi selvfølgelig rigtig gerne. Vi synes, LandboUngdom er noget helt unikt. Det er nogle rigtig gæve mennesker, der gør et kæmpestort stykke frivilligt arbejde, siger Lars Mogensen.

Og de frivillige kræfter er da at sammenligne med traktorernes, når DM i traktortræk skal arrangeres.

- Der har været stor gejst fra folk, og der er mange syn på, hvordan man skal gøre det. Det er kulminationen på alt det, de lokale traktortræk har gået ud på hele året. Alt hvad folk har kæmpet for at kvalificere sig til, det sker på den dag til DM, siger Jeppe Nielsen.

Læs også