Fokus på fremtidens landbrug i Viborg

En lang række aktører i Viborg kommune sætter fokus på fremtidens landbrug ved et arrangement den 6. september på Asmildkloster Landbrugsskole.

Tirsdag den 6. september er der mulighed for at høre forskellige aktørers bud på fremtidens landbrug – og ikke mindst vejen dertil – til arrangementet »Hvordan bliver vi klar til fremtidens landbrug?«.

- Landbruget, relaterede erhverv, uddannelser og forskning har på alle måder stor betydning i Viborg Kommune. Den nære fremtid byder på flere udfordringer og muligheder – hvordan bliver vi klar her i Viborg Kommune?, lyder spørgsmålet fra arrangørerne, der opfordrer alle interesserede til at give inputs til, hvordan landbruget i kommunen skal udvikle sig og blive klar til fremtiden.

Arrangementet er en del af »Grønne Sammen« og arrangeres i et samarbejde mellem Asmildkloster Landbrugsskole, Food & Bio Cluster Denmark, Aarhus Universitet, FN17 Business, Landboforeningen Midtjylland, Fjordland, Familielandbruget Midt-Jylland og Viborg Kommune.

Klokken 16 vil der være en række korte oplæg, hvorefter der er plads til dialog og debat frem til klokken 18.

Nye uddannelser

Efter en velkomst ved Lars Møgelbjerg Andersen, forstander, Asmildkloster Landbrugsskole, vil Thomas Damgaard fra Viborg Kommunes afdeling Natur og Miljø tale om landbrugets betydning i kommunen.

Dernæst er det tid til at høre indlægget »Virkeligheden set med en landmands øjne« ved Anders Ahrenfeldt, der er formand for LandboForeningen Midtjylland.

Stifteren af BioCirc, Bertel Maigaard, taler dernæst om mulighederne for selskabet, der er et joint venture mellem kapitalforvalteren Maigaard & Molbech og energiudvikleren European Energy.

Klokken 17 vil Jørgen E. Olesen, professor og leder af Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet, bruge nogle minutter på at fortælle om nye uddannelser og studerende i Foulum.

Mulighed for at netværke

Dernæst er der debat om, hvordan de forskellige aktører i Viborg kommune bedst muligt udnytter mulighederne.

Til sidst er der mulighed for at netværke over en sandwich.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding.

Læs også