Efter europæiske landmandsprotester: Stor maskinmesse er aflyst

Sima-messen bliver ikke afholdt i år, men rykkes i stedet til 2026.

Den franske landbrugsmaskinmesse Sima, som skulle have været afholdt mellem den 24. og 27. november 2024, er aflyst.

Det oplyste det franske nyhedsmedie Terre-net fredag.

- I disse dage har vores landmænd i Frankrig og Europa givet udtryk for deres frustration. Deres krav er legitime i lyset af ofte usammenhængende politiske beslutninger om reguleringer, vanskelige miljøkrav og rentabiliteten af ​​landbrugsdriften, citerer mediet fagforeningen Axema.

- Stillet over for denne kontekst og tilbagetrækningen af ​​store aktører inden for landbrugsmaskiner har Exposima-aktionærerne besluttet at annullere Sima 2024, står der endvidere.

Kommer efter flere aflysninger

Messen afholdes hvert andet år i Paris, men 2024-udgaven har allerede oplevet turbulens ad flere omgange. John Deere annoncerede i februar 2023, at virksomheden ikke ville deltage i Sima.

- Corona har forandret hele den måde, vi arbejder med arrangementer på, og kunderne vil i dag også gerne interagere med os på anden vis, lød det dengang fra Andreas Jess, John Deere Marketing Director for Region 2.

I juni 2023 kunne landbrugsmaskinproducenten Pöttinger ligeledes annoncere, at man ikke ville deltage.

- Vi vil fokusere vores ressourcer mere specifikt på at kommunikere direkte med vores kunder. Vi vil lægge vægt på aktiviteter, der henvender sig til vores slutkunder og deres behov. Vi ønsker at støtte dem bedst muligt efter mottoet: »Alle har brug for landbrug!«, sagde Gregor Dietachmayr, formand for direktionen i en kommentar til beslutningen.

Om Sima 2022

  • Deltagere: 153.000
  • Repræsenterede lande: 120
  • Deltagende udstillervirksomheder: 1.000
  • På messen udstilles nyt udstyr inden for jordbearbejdning, vanding, gødning og meget mere
  • Tidspunkt: 6. til 10. november 2022

Læs også