bannerPos

Økologisk grovfoderdag vender tilbage

- Planen er at afvikle Økologisk grovfoderdag igen om to år på en ny, spændende kvæggård, hvor der i lighed med i år bliver masser at se på og snakke om, oplyser plantechef i ØkologiRådgivning Danmark, Claus Østergaard.

Per Jørgensen

Journalist
25-05-2018 13:18
Tilbagemeldingerne fra deltagerne på Økologisk Grovfoderdag er så positive, at ØkologiRådgivning Danmark er indstillet på at gentage arrangementet om to år.

I år arrangerede ØkologiRådgivning Danmark Økologisk Grovfoderdag for første gang, men det bliver næppe den sidste. Arrangørerne har fået mange positive tilbagemeldinger fra de deltagende landmænd, og det giver mod på at udvikle konceptet og gentage arrangementet.

- Planen er at afvikle Økologisk grovfoderdag igen om to år på en ny, spændende kvæggård, hvor der i lighed med i år bliver masser at se på og snakke om, oplyser plantechef i ØkologiRådgivning Danmark, Claus Østergaard.

Deltagerne har netop fremhævet det varierede program med blandingen af oplæg, mark-demonstrationer og udstilling som meget vellykket. En af dem er økologisk mælkeproducent Kristian Balsby Roersen, Daugbjerg.

- Det var en rigtig god oplevelse, hvor jeg fik meget med hjem. Det er interessant at se og høre, hvordan andre griber grovfoder og afgræsning an, og det var imponerende at se så meget forskelligt udstyr til økologisk produktion samlet et sted, siger Kristian Roersen og nævner maskin-demonstrationerne, MaksiGrass-vognen til frisk græs og græsmåleren fra New Zealand som eksempler på interessante nyheder på grovfoderdagen.

Tilbagevendende tradition

Op mod 150 landmænd og udstillere deltog i grovfoderdagen.

- Vi havde gerne set, at der var flere besøgende - ikke mindst af hensyn til udstillerne, men vi blev overhalet af det gode vejr. Mange økologer måtte i gang med at høste græs. Det havde vi ikke i vores vildeste fantasi regnet med, da vi satte datoen, siger Claus Østergaard.

Sammen med rådgiverkollegerne vil han nu arbejde på at gøre Økologisk grovfoderdag til en tilbagevendende tradition, der kan samle alle i branchen 2. uge i maj.

Kristian Roersen vil i så fald være en af deltagerne.

- Jeg kommer helt sikkert igen, siger han.

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer