Nyt bejdsemiddel mod insekter i majsudsæd

Insekter kan både koste på udbytte og økonomi, hvis de kaster sig over majsmarken. Hos virksomheden Corteva Agriscience tager man nu kampen op mod insekter i majsudsæd med et nyt produkt i Danmark, nemlig bejdsemidlet til majsudsæd, der indeholder lambda-cyhalotrin som aktivstof.

- Artemide er effektivt mod smælderlarver og andre jordboende skadedyr. Smælderlarver er et af de største problemer i Danmark i forhold til majsudsæd. Det opstår typisk, når man vender en gammel græsmark til majsdyrkning, forklarer Lars Jørgen Pedersen, Seed Manager, Corteva Agriscience.

- Det er registreret som et insekt-bejdsemiddel, men det har vist sig at have en god sideeffekt mod fugle også, forklarer han.

Artemides sideeffekt mod fugle er blevet påvist i forbindelse med landsforsøgene ved Seges, hvor midlet i år har indgået og er blevet testet – og med yderst lovende og gode resultater.

Lars Jørgen Pedersen oplyser, at det nye bejdsemiddel har påvist effekt på linje med eller bedre end det velkendte middel Korit.

Læs også