bannerPos

Danmark forbliver et smørhul trods klimaforandringer

- De temperaturstigninger vi allerede har, medfører ændringer for vilkårene for afgrøderne og giver for eksempel en længere vækstsæson, forklarede professor Jørgen E. Olesen, Aarhus Universitet. Fotos: Jacob Lund-Larsen

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
08-11-2019 08:00
Høsttidspunktet fremrykkes med øgede temperaturer. Tidligere høst giver bedre mulighed for at etablere efterafgrøder og vinterafgrøder.

Der er masser af udfordringer i en fremtid, som byder på klimatiske forandringer. Og danske landmænd skal på lange stræk tilpasse sig yderligere for eksempel i forhold til afgrødevalg, ved at reducere i CO2-udledning og kvælstof. Samt imødese flere efterafgrøder og et muligt bortfald af glyphosat.

Alligevel er der stor sandsynlighed for, at planteavlen i Danmark fortsat vil stå meget stærkt i fremtiden. Måske bliver marke

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Syngenta hjælper med at beslutte vækstregulering

Firmaet har udviklet et digitalt program, InSpire, der via få spørgsmål giver et bud på, om der bør vækstreguleres.

Aksløberlarver gør nu stor skade i vintersæd og frøgræs

Det milde vejr har medført, at larverne er mere aktive end normalt. Larverne er mindre udbredte i landet, men kan gøre stor skade, oplyser Ghita Cordsen Nielsen, Seges.

HVO-diesel på New Holland traktorer

Bæredygtighed, CO2-reduktion og generelt udledning af færre partikler er varme emner, og det gælder i den grad også i landbruget. New Holland lancerer nu CO2-venlig HVO-diesel på T7-traktorerne.

I år mangler rapsen allerede bor

- Den megen nedbør har nedvasket bor i jorden til under rodzonen og bor er afgørende for vinterrapsens strækning og blomsterdannelse, lød det på planteværnsmøde i mandags.

Den nye McCormick X7-traktor klar til levering

På den store engelske landbrugsudstilling Lamma Show i Birmingham i januar måned lancerede McCormick deres nye X7-traktorserie. Nu er maskinerne klar til levering i Danmark.

Sumas opsiger sin Deutz-Fahr forhandling

Karsten Nielsen, som ejer maskinforretningen Sumas lidt syd for Aalborg, har taget en dyb indånding og opsagt sin Deutz-Fahr forhandling. I stedet for har han indledt et samarbejde med Fendt-specialisten TBS Maskinpower, som lejer sig ind hos Sumas og starter afdelingen TBS-Suldrup.

Forlænger ansøgningsrunden for minivådområder

Ovenpå sagen om fejl i potentialekortet giver fødevareminister Mogens Jensen (S) nu landmænd og konsulenter ekstra tid til at finde ud af, hvor der kan placeres flere minivådområder rundt omkring i Danmark
Side 1 af 1782 (35634 artikler)Prev1234567178017811782Next