bannerPos

Hannover har det hele

- Interessen har været enorm hernede, ikke mindst for gødningsspredere, her hvor præcisionslandbrug er blevet et stort emne, påpeger salgschef Troels Pontoppidan, Kverneland Group Danmark. Fotos: Erik Hansen

AF: ERIK HANSEN

REDAKTØR, LANDBRUGFYN
16-11-2019 08:19
Både danske udstillere og besøgende har haft en faglig og inspirerende uge ved Agritechnica 2019.

I dag slutter Agritechnica-messen i Hannover. Det forventes, at langt over 10.000 danske landmænd og maskininteresserede har taget turen til verdens største landbrugsmesse i ugens løb. Samtidig har et stort antal udstillere og folk fra importører og maskinforretninger tilbragt flere dage i de 23 totalt, udsolgte udstillingshaller.

Som Effektivt Landbrug hele ugen har kunnet rapportere hjem, har der været stort fokus på de mange nyheder og udbuddet af maskiner i det hele taget.

Her hvor 2019-messen slutter, har avisen evalueret messen sammen med nogle af de danske aktører.

Beslutningstagere

- Vi har haft rigtig mange besøgende, og ikke mindst er det beslutningstagere, som har været her, lyder det fra salgschef Troels Pontoppidan, der sammen med fire kolleger fra Kverneland Group Danmark hele ugen har bemandet den store stand i hal 5 sammen med salgsfolk fra mange lande.

- Interessen har været enorm, ikke mindst for gødningsspredere, her hvor præcisionslandbrug er blevet et stort emne. Samtidig har det styrket efterspørgslen, at flydende gødning nu er på samme niveau som granulat.

I forhold til Agromek-udstillingen, som næste år rykkes til januar, har Kverneland endnu ikke afklaret deltagelsen i Herning.

- Vi har rigtig stor glæde af messen hernede, og flytningen har ikke styrket Agromek. For os er det bedst at udstille i god tid inden sæsonen, påpeger salgschefen.

Ved de to seneste Agromek har Kverneland ikke været på udstillerlisten.

Højere faglighed

Heller ikke blandt de danske besøgende er der tvivl om udbyttet ved at tage turen til Hannover hvert andet år.

- Fagligheden er højere her. Og vi kan se hele produktpaletten og alle modeller på standene, lyder det fra Jakob Justesen, der sammen med to kolleger fra Agro-Alliancen på Fyn er på bustur til Agritechnica med Heden Maskinforretning.

- Her kan vi blive inspireret, både til fremtidige maskininvesteringer og nyt udstyr til vores maskiner. For eksempel så jeg et smart løftegrej til hjulvægte på en stand. Det kan vi ikke på Agromek, hvor det mere er en hyggetur, siger den 44-årige traktorfører, mens han studerer »Tractor of the Year 2020« på Fendt-standen.

Mindre brændstof

Derhjemme kører han og de fire medarbejdere med fem Fendt-traktorer, heriblandt tre af 900-serien, en stor Fendt 1050 og en mindre Fendt 724.

I den daglige drift på tilsammen 2.100 hektar på Egeskov og Ravnholt godser vægtes blandt andet brændstofforbruget højt. Derfor lytter Jakob Justesen intenst, da salgschef Kasper Glibstrup fra Agco Danmark gennemgår prisvinderen Fendt 942 Vario, der har fuld effekt ved kun 1.100-1.300 motoromdrejninger og det laveste brændstofforbrug ved 1.230 omdrejninger.

- Det giver naturligvis også en ekstra komfort, påpeger traktorføreren, der i 16 år har arbejdet på Egeskov, og som på messen havde til opgave blandt andet at studere gødningsspredere og få en sparring om bedriftens skærebord på MacDon-standen.

Elektronisk hvermandseje

I hallen med Agco-produkter har Arne Spejlborg, der er salgsansvarlig for Valtra i Danmark, kunnet konstatere en meget stor interesse for det elektroniske udstyr, den såkaldte Smart Farming-løsning til Valtra-traktorerne.

- Der er kommet øget fokus på præcisionslandbrug, autostyring, gradueret tildeling, sektionskontrol mv., nu hvor teknikken og brugervenligheden sammen med datahåndteringen er forbedret på traktorcomputerne generelt. Mange har det på deres traktorer og redskaber, men har ikke brugt og udnyttet det godt nok.

- Det kan man nu, og det bliver helt sikkert hvermandseje i fremtiden, forudser salgsdirektøren hos Valtra Danmark.

erik@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 28

HCP præsenterer masser af nyt fra Deutz-Fahr og Pronar

Også HCP kan præsentere spændende nyt på Agritechnica.

Salget af gyllegrej går forrygende

Samson fik en flot start på Agritechnica og kunne allerede tirsdag melde om mere end 20 afsluttede handler af gyllevogne og møgspredere.

Svinenoteringen bestemmer pris på McCormick-traktor

Helms TMT-Centret har et usædvanligt tilbud til alle landmænd: Køb en McCormick-lagertraktor og høst en gevinst, hvis svinenoteringen falder fremover. Eller betal mere, hvis den stiger.

Hygge, trætte ben og masser af ideer

Anker Bjerre A/S har haft en spandfuld lokale kunder og nysgerrige sjæle med på en bustur til Agritechnica. Her skulle der kigges på de nyeste New Holland-maskiner.

Touch-skærm i joystick kvitterer for berøring

Kuhn har til sine forskellige redskaber hver sit lille kabinet at sætte på joysticket.

Plovekspert sætter aftryk på spansk plov

Jens Iversen, kendt som ploveksperten, har medvirket til at ændre nogle vigtige detaljer på den danske plov, Ovlac, som han repræsenterer i Danmark.

Styr på kurverne og efterafgrøder i en fart

Amazone viser traditionen tro en masse nyheder på Agritechnica. Masser af nye faciliteter på sprøjterne og hjælp til lynhurtig efterafgrødeetablering.

Ny serie af gyllevogne

Samson introducerer en ny gyllevognsserie - Samson TG.

Pivot-vanding er fremtiden

Bauer får de første pivot-anlæg ud at køre inden længe i Danmark, lyder det fra firmaets danske specialist Jacob Johnsen.

Universalspreder får verdenspremiere

Samson har i disse dage verdenspremiere på en ny to-akslet universalspreder med et patenteret hydraulisk strammesystem på bundkæden.

Designløft fra Dalbo

Designløft fra Dalbo

Implementeringen af sensorteknologi går stærkt

Den digitale udvikling går stærkt. Rigtigt mange traditionelle markmaskiner har i dag sensorer til overvågning. Samtidigt vinder de intelligente systemer terræn og en udvikling af realtids maskinmanagement er i fuld sving.

Weidemann tilbyder yderligere to læssere

I Hannover præsenterer Weidemann to modeller mere i den store læsseserie. De knækstyrede læssere i 90-serien omfatter nu tre forskellige modeller.

Øger presningsgraden med 22 procent

New Holland har en ny storballepresser med på Agritechnica-standen, BigBaler 1290 High Density, som opnåede en sølvmedalje.

JCB læsser nyheder op på Agritechnica

Opgraderinger, nyheder, simulatorer. Der er masser af interessante ting på JCBs stand på Agritechnica. Dennis Faurby, markedschef hos Nicolaisen & Larsen, viser frem.

Rotorklipper bliver væsentlig kraftigere

Spearhead forhandles i dag af de seks Danish Agro maskinforretninger i Danmark. På Agritechnica blev en ny Multicut 630 rotorklipper lanceret.

Sølvmedalje giver GreenTec-opfindelse enorm opmærksomhed

For 12 år siden hentede Kolding-firmaet hæder i Hannover. Nu gentager historien sig, mens kunder strømmer til standen. Det samme gør ordrerne.

Kartoffeloptager klar til marken

Den to-rækkede optager Grimme EVO 280 med otte tons tank er nu i fuld produktion.

Bauer har styr på vandet og brugervenligheden

Bauer har fået endnu mere styr på brugervenligheden i de seneste opdateringer på deres Rainstar E500-serie.

Semler viser frem fra øverste hylde

John Deere, Kramer, Väderstad og Sulky. Semler Agro har en masse at vise frem på Agritechnica.

Sensorer beskytter vildtet

Pöttinger lancerede under Agritechnica-udstillingen et nyt system, der afslører dyrene under skårlægning via SensorSafe.

CNH-chefer sender klima-stikpille til branchekolleger

New Holland lancerer en metan-drevet T6-model. Den reducerer partikelforurening og sparer kloden for CO2-udledning. Også landmanden sparer, lover producenten.

Globale producenter dikterer strukturen

Alle europæiske maskinhandlere oplever konsekvenserne af de store producenters globale strategier for salgsleddet. - Branchen tilpasser sig og bevarer overraskende nok samme antal udsalgssteder, lyder det fra branchedirektør.

Helms viser McHale frem

Jakob Helms fra Helms TMT Centret viser gode nyheder frem fra McHale på dette års Agritechnica

Miljøkrav fra oven skaber god innovation

Allan Helms fra Helms TMT Centret mener, at miljøkrav er med til at skabe god innovation. Og som manager for Schäffer forklarer han, at maskinfabrikanten er helt i top med at skabe gode og bæredygtige løsninger.

På med solbrillen hos Valtra

Smartfarming er det nye sort hos Valtra ved Agritechnica. Og Arne Spejlborg guider igennem de smarte nye tiltag.

KSM sætter pris på både Bomford og Modularis

Henrik Bergholdt fra KSM-Maskinservice viser gode ting frem fra maskingodteposen under Agritechnica.

Fleksibelt skærebord på stortærsker fra John Deere

Et 45 fods sejlskærebord, der kan flekse en meter i hver side, er en af nyhederne på John Deere-standen.

GreenTec er pavestolte over deres tredje sølvmedalje

Medejer John Christensen af GreenTec er stolt og rørt over årets sølvmedalje på Agritechnica.

Ny selvkørende sprøjte

Lemken lancerede under Agritechnica-udstillingen en ny 39 meter selvkørende sprøjte, Nova 14.

Strømlinet Hardi-nyhed

Den danske sprøjteproducent giver på Agritechnica sit bud på fremtidens digitale trailersprøjte.

Nu skal dæk være dobbelt bæredygtige

Kursen er sat mod det klimaneutrale dæk hos Trelleborg.

Dansk fokus i Hannover

I denne uge er tusindvis af danske landmænd i Tyskland for at hente inspiration på maskinfronten.

Så-kalibrering på mobilen

Små og store nyheder på Väderstad-standen.

Case med sidste nyt

Case kunne fremvise en masse spændende nyheder på dette års Agritechnica.

Helms TMT Centret og Argo Tractors værdsætter familien

Agritechnica er et perfekt netværkssted mellem de to familieejede virksomheder, Helms TMT Centret og Argo Tractors. Og I år er det to år siden, at underskriften blev sat mellem de to.

Klimavenlig teknologi springer i øjnene på verdens største maskinmesse

Stort set alle udstillere på Agritechnica 2019 har seriøse bud på en medvirken til at gøre landbruget klimaneutralt.

Samson har aldrig haft så mange nyheder med

På dette års Agritechnica har Samson aldrig haft så mange nyheder med til udstillingen.

Tillykke til Fendt fra Helms... Meeen

Jakob Helms ønsker Fendt tillykke med at vinde prisen for årets traktor. Men..

Sukup præsenterer sporbarhed i omrørersilo

Efter et lidt trængt år med dårlige udbytter i hele Europa er tiderne ved at vende for Sukup, som på dette års Agritechnica er ude med en nyhed i form af sporbarhed i deres omrørersilo.

Fendt byder velkommen med nyheder og hestekræfter

Kasper Glibstrup byder velkommen til den store Fendt-stand på dette års Agritechnica med flere nyheder og gode hestekræfter.

7.500 Schäffer-maskiner

På Agritechnicas åbningsdag kunne Helms-familien fejre en milepæl med Schäffer-familien.

Gode nyheder fra Søby på Agritechnica

Det midtjyske firma Søby har flere fine nyheder med på årets Agritechnica.

Conlong: - Danske landmænd er særdeles populære

Malene Conlong, den internationale pressechef for DLG, er til dato imponeret over, hvordan de danske landmænd gør sig bemærket på Agritechnica.

Fendt er årets traktor

På Agritechnica-udstillingen blev Fendt 942 Vario kåret til »Tractor of the Year 2020«.

Slæbesko på rotorriver

Pöttinger har netop lanceret en helt ny slæbesko-undervogn i stedet for hjul-undervogn på rotorriverne. Slæbesko-undervognen reducerer tilsmudsning af materialet og kommer til sin ret i vådt og ujævnt terræn med dybe hjulspor.

Valtra automatiserer fremtiden

Valtra automatiserer fremtiden

Valtra og Yara samarbejder

Valtra og gødningsvirksomheden Yara samarbejder nu om et projekt, hvis mål er at reducere miljøbelastningen væsentligt for græsproduktion, kød- og mælkeproduktionen.

Fem traktorer nomineret

Der er kamp om at blive »Tractor of the Year«, der kåres under Agritechnica-udstillingen i næste uge.

Agritechnica-messen tiltrækker tusindvis af danskere

Skal du til verdens største maskinmesse i Hannover, kan du endnu nå at købe din billet gennem Effektivt Landbrug.

Næringsstoffer skal tildeles med præcision

På Agritechnica 2019 vises nyt præcisionsudstyr til såvel kunstgødning som flydende naturgødning.

Ny rundballepresser fra Pöttinger

Den store østrigske maskinfabrik, Pöttinger, lancerer en helt nye rundballepresser, der kombinerer presser med indpakker til maskinstationer og planteavlsbedrifter på Agritechnica-udstillingen.

Samson introducerer ny 2-akslet universalspreder på Agritechnica

Efter at have introduceret den 3-akslede Samson US 3 universalspreder på Agritechnica 2017, er det nu tid at udvide US-serien med en 2-akslet version. Den har fået navnet US 2 og får verdenspremiere på dette års Agritechnica.

Udfordringer i kartoffelbranchen

Ifølge Agritechnica står europæisk kartoffeldyrkning overfor to afgørende udfordringer. Sikring af kartoflernes kvalitet fra nedvisning og til optagning samt logistisk overblik.

Spændende nyheder fra Schäffer

Schäffer præsenterer en række nyheder, blandt andet bliver læsserne grønnere og mere energieffektive.

JCB klar med klassiske teleskoplæssere og eldrevet læsser i 3 ton-klassen

JCB, der importeres af Nicolai og Larsen A/S i Danmark, lancerer en række nye produkter på Agritechnica.

Nyt under jorden fra Kverneland

På Agritechnica viser den Kubota-ejede koncern flere nyheder og opgraderinger af redskabsprogrammet.

Genesis T8-serien fra New Holland indtager Europa i Hannover

På New Holland-standen på Agritechnica lancerer firmaet den nye Genesis T8.435-traktor, der er udstyret med en række spændende nyheder.

Traktorer viser hvad der er i vente

Sidste runde i implementering af emissionsreglerne præger de mindre traktorer, mens der på Agritechnica både vises optimeringer på traktorernes mekaniske transmissioner og eldrift.

Nye John Deere 8R- og 7R-traktorer

John Deere lancerer med 7R-serien og 8R-serien to nye serier. Der er tale om i alt seks nye modeller i R7-serien og 15 modeller i 8R-serien.

Tærskerne bliver større uden at fylde mere

Der optimeres fortsat mod højere kapaciteter, og skærebordene breder sig fortsat.

Tager trykket af vandingskanonerne

Kunstvanding vil blive et tema med stigende opmærksomhed i takt med klimaforandringerne. I branchen vurderes det, at rentabel kunstvanding vil stige i de kommende år.

Klassiske dyder og mekanisk bekæmpelse

Hos Stroco-Agro er interessen for No-till større end salget af udstyr dertil. I stedet er det klassiske harver og radrensere, der stjæler interessen.

Elektroniske systemer er klima- og miljøvenlige

Især indenfor såteknik kommer de nye muligheder med sensorer og dataopsamlingssystemer til at få stor betydning i fremtiden planteproduktion.

Väderstad får sølv for Tempo WideLining

Svenske Väderstad løb med en sølvmedalje forud for Agritechnica 2019. Medaljen er tildelt for verdens første spormarkeringssystem, der gør det muligt at sprede flydende gødning i en stående majsafgrøde uden at mindske udbyttepotentialet i marken.

»Next edition« af Massey Ferguson traktorer

På de bedstsælgende Massey Ferguson-traktorer introduceres nu »next edition«, der kombinerer det bedste fra MF 5700 S Essential-pakken og MF 7700 S Exclusive-pakken.

Sølv til Samson

Samson Agro er tildelt sølvmedalje for nyheden »NPK-sensor« på Agritechnica 2019.

Gennemtænkt bindesystem

Case IH’s storballepresser lanceres nu med TwinePro bindeapparat.

Flere nyheder Claas

På Claas-standen vises blandt andet de nye Lexion-mejetærskere, ny Jaguar-finsnitter, Axion 960 traktoren med Terra-Trac og Xerion-traktoren med bælter.

Axial-Flow opdateres

Case IH har lanceret en ny Axial-Flow 150-serie mejetærskere og endnu et skærebord i 3050-Varicut-serien.

Ny Magnum til Europa

Fire nye Case IH Magnum AFS Connect-traktorer vises frem på udstillingen. Flagskibet i serien, Magnum 400, yder helt op til 435 hk.

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt i forbindelse med årets Agritechnica.

Nedtælling til maskinmekka i Hannover

Det tyske DLG, der arrangerer Agritechnica-udstillingen, melder alle standpladser udsolgt. 2.750 udstillere fra 51 lande er tilmeldt det 40 hektar store maskinmekka i Hannover.

Ny generation Robotti redskabsbærer på Agritechnica

Den nye generation af Robotti, den selvkørende redskabsbærer, fejrer verdenspremiere på Agritechnica-messen i Hannover medio november. Det sker efter seks års intensivt arbejde med at udvikle et bæredygtigt koncept.

Samson introducerer ny gyllevognsserie på Agritechnica

På årets Agritechnica kan Samson for første gang nogensinde vise en helt ny gyllevognsserie frem – Samson TG.

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.