Hannover har det hele

Både danske udstillere og besøgende har haft en faglig og inspirerende uge ved Agritechnica 2019.

I dag slutter Agritechnica-messen i Hannover. Det forventes, at langt over 10.000 danske landmænd og maskininteresserede har taget turen til verdens største landbrugsmesse i ugens løb. Samtidig har et stort antal udstillere og folk fra importører og maskinforretninger tilbragt flere dage i de 23 totalt, udsolgte udstillingshaller.

Som Effektivt Landbrug hele ugen har kunnet rapportere hjem, har der været stort fokus på de mange nyheder og udbuddet af maskiner i det hele taget.

Her hvor 2019-messen slutter, har avisen evalueret messen sammen med nogle af de danske aktører.

Beslutningstagere

- Vi har haft rigtig mange besøgende, og ikke mindst er det beslutningstagere, som har været her, lyder det fra salgschef Troels Pontoppidan, der sammen med fire kolleger fra Kverneland Group Danmark hele ugen har bemandet den store stand i hal 5 sammen med salgsfolk fra mange lande.

- Interessen har været enorm, ikke mindst for gødningsspredere, her hvor præcisionslandbrug er blevet et stort emne. Samtidig har det styrket efterspørgslen, at flydende gødning nu er på samme niveau som granulat.

I forhold til Agromek-udstillingen, som næste år rykkes til januar, har Kverneland endnu ikke afklaret deltagelsen i Herning.

- Vi har rigtig stor glæde af messen hernede, og flytningen har ikke styrket Agromek. For os er det bedst at udstille i god tid inden sæsonen, påpeger salgschefen.

Ved de to seneste Agromek har Kverneland ikke været på udstillerlisten.

Højere faglighed

Heller ikke blandt de danske besøgende er der tvivl om udbyttet ved at tage turen til Hannover hvert andet år.

- Fagligheden er højere her. Og vi kan se hele produktpaletten og alle modeller på standene, lyder det fra Jakob Justesen, der sammen med to kolleger fra Agro-Alliancen på Fyn er på bustur til Agritechnica med Heden Maskinforretning.

- Her kan vi blive inspireret, både til fremtidige maskininvesteringer og nyt udstyr til vores maskiner. For eksempel så jeg et smart løftegrej til hjulvægte på en stand. Det kan vi ikke på Agromek, hvor det mere er en hyggetur, siger den 44-årige traktorfører, mens han studerer »Tractor of the Year 2020« på Fendt-standen.

Mindre brændstof

Derhjemme kører han og de fire medarbejdere med fem Fendt-traktorer, heriblandt tre af 900-serien, en stor Fendt 1050 og en mindre Fendt 724.

I den daglige drift på tilsammen 2.100 hektar på Egeskov og Ravnholt godser vægtes blandt andet brændstofforbruget højt. Derfor lytter Jakob Justesen intenst, da salgschef Kasper Glibstrup fra Agco Danmark gennemgår prisvinderen Fendt 942 Vario, der har fuld effekt ved kun 1.100-1.300 motoromdrejninger og det laveste brændstofforbrug ved 1.230 omdrejninger.

- Det giver naturligvis også en ekstra komfort, påpeger traktorføreren, der i 16 år har arbejdet på Egeskov, og som på messen havde til opgave blandt andet at studere gødningsspredere og få en sparring om bedriftens skærebord på MacDon-standen.

Elektronisk hvermandseje

I hallen med Agco-produkter har Arne Spejlborg, der er salgsansvarlig for Valtra i Danmark, kunnet konstatere en meget stor interesse for det elektroniske udstyr, den såkaldte Smart Farming-løsning til Valtra-traktorerne.

- Der er kommet øget fokus på præcisionslandbrug, autostyring, gradueret tildeling, sektionskontrol mv., nu hvor teknikken og brugervenligheden sammen med datahåndteringen er forbedret på traktorcomputerne generelt. Mange har det på deres traktorer og redskaber, men har ikke brugt og udnyttet det godt nok.

- Det kan man nu, og det bliver helt sikkert hvermandseje i fremtiden, forudser salgsdirektøren hos Valtra Danmark.

erik@effektivtlandbrug.dk
telefon 63 38 25 28

Læs også