Læssemaskiner til ethvert formål

Stemas tilbyder et bredt program inden for Weidemann-programmet - senest en hjullæsser med variabel hydrostatisk transmission, der bejler til både landbruget og entreprenørerne

MASKINER Stemas kan altid præsentere et stort og bredt program inden for Weidemann-læssemaskiner. Til i år er Weidemann blevet klar med den nye model 9580, som dermed kører ind helt i top af listen over læssemaskiner med almindelig læssearm.

På en lang række områder er familiens nye overhoved identisk med Weidemanns hjullæsser 9080. Men 9580’eren har fået tilføjet mere ballastvægt og klemmer vægten ned med 11,5 tons. Samtidig har den som standard den store motor på 156 hk.

Samtidig med 9580’eren lancerer Weidemann også den samme maskine med tilføjelsen »T«. Det markerer, at der er tale om en teleskop-udgave af hjullæssemaskinen, og dermed lægges yderligere til løftehøjden og rækkevidden. Hvor standardversionen når ud på 4,26 meter, rækker teleskopmodellen 5,48 meter.

Ny transmission

Ikke mindst den variable hydrostatiske transmission giver fordele også i retning af entreprenørerne. Maskinen har i princippet tre typer transmission – nemlig henholdsvis 20, 30 og 40 km/t.

Den nyudviklede Power Drive 370-tramsission variable transmission sikrer højere trækkraft og kørehastigheder, end de hidtidig kendte løsninger. Men samtidig bevares alle fordele ved de tidligere drivsystemer med hensyn til kompakthed, energieffektivitet og førerkomfort.

Det er Deutz, der leverer indholdet til maskinrummet på Weidemann 9580. En 156 hk TCD 4.1 S5-motor med katalysator, dieselpartikelfilter og selektiv katalytisk reduktion til efterbehandling af udstødningen.

jba

 

 

 

Læs også