Foderring holder sammen på høet

Mange hesteejere har oplevet unødigt foderspild, men det kan en foderring fra OK Plast sætte en stopper for.

Gennem blandt andet hele vinterhalvåret vokser græsset på folden kun lidt, og er hestene meget uden for, skal de som erstatning gerne have stråfoder for mavens skyld. Der er dog flere ulemper ved fordring direkte på jorden.

- Lægger man foderet direkte på jorden, vil hestene træde i det. Nogle heste urinerer også i høet, da det sprøjter mindre på bagbenene, end hvis de gør det på den bare jord, påpeger John Falck Bergene-Hansen fra OK Plast i Horsens.

- Fodring på jorden, tilføjer han, fører også til, at en del stråfoder på blæsende dage forsvinder over til naboen.

Det medfører nogle ærgerlige konsekvenser. Unødigt spild og en fold med gammelt foder. Hertil kommer ekstra foderudgifter.

Nem at flytte

Hos OK Plast er der dog hjælp at hente. Ved at anvende en foderring holder man sammen på stråfoderet og sørger desuden for, at dyrene ikke træder op i det.

- På den måde spares foder og penge – og naboen er glad, lyder det fra John Falck Bergene-Hansen og oplyser, at OK Plast nu har introduceret en lidt mindre foderring, der passer fortrinligt til mindre flokke.

- Med en diameter på 128 centimeter og en højde på 78 centimeter er den velegnet til alt fra én til fire heste. Og med en vægt på knap 30 kg er den særdeles nem at flytte rundt. Udformningen gør desuden, at man kan fodre udefra og spare turen ind på folden.

Naturlig stilling

- Den lidt mindre foderring egner sig også til hesteejere, der opstiller flere foderringe for at forhindre, at svage heste holdes væk. Andre igen med større arealer opstiller flere foderringe for at få heste til at motionere mellem foderstationerne, påpeger John Falck Bergene-Hansen og fortsætter:

- Når man anvender en foderring sikres, at hesten æder i dens naturlige stilling. Det mindsker risikoen for luftvejslidelser og sørger for normal slitage på tænderne.

Foderringen leveres i tre dele, som let samles til én færdig enhed, hvor kanterne er flot afrundede, så risikoen for skader på mindskes.

/ jhal

Læs også

Skoleelever regner landbruget ud
Møder for sukkerroedyrkere
Borgerforslag vil have Mette Frederiksen for rigsretten
Årets løgavler er fundet
25 år gamle it-systemer til overfladevand erstattes af ny moderne platform
Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast