bannerPos

Irma vil hjælpe små lokale producenter gennem krisen

Der sælges både chips og øl under Tænk Småt-konceptet hos Irma.
16-05-2020 09:55

Irma sætter nu gang i et »Tænk Småt«-koncept, der skal være med til at hjælpe mindre fødevareproducenter igennem coronakrisen.

I skyggen af corona har et nyt initiativ i den danske dagligvarebranche set dagens lys. Det hedder »Tænk Småt« og handler om at give forbrugerne større mulighed for at støtte små lokale producenter. 

Således sætter Irmas 69 butikker nu en række nye og kendte specialvarer på hylderne fra nogle af de små producenter inden for fødevarebranchen, som i lang tid har været afskåret fra deres normale salgskanaler på grund af corona.

- Vi ved, at mange iværksættere og ildsjæle indenfor fødevarebranchen fortsat er rigtigt pressede, og selvom genåbningen er på vej, kommer det til at tage et stykke tid for de små lokale producenter at indhente det tabte. Med det nye initiativ går alt salg direkte til producenterne, og vi håber, at det kan bidrage til at holde gang i forretningen, så vi også på den anden side af krisen har leverandører, der producerer innovative kvalitetsvarer og er med til at udvikle vores fødevarekultur, siger direktør for Irma, Søren Steffensen.

Hjælpepakker

Irma har udviklet seks nye hjælpepakker med specialprodukter, som forbrugere kan købe og dermed støtte flere små producenter. Det nye initiativ er en del af Irmas ambition om at få endnu flere innovative madiværksættere til at lykkes ved at give dem direkte adgang til forbrugerne.
 
Blandt de forskellige hjælpepakker, som Irma har lanceret under Tænk Småt-konceptet, er morgenmadsprodukter, kaffe, øl, brunchprodukter som for eksempel honning og juice, drinksprodukter og vin. Der er i høj grad tale om økologiske og bæredygtige produkter. 

hka

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona spreder sig blandt nordjyske mink

33 minkfarme, alle i Nordjylland, er blevet ramt af covid-19, viser en ny opgørelse fra Fødevarestyrelsen.

Uddannelse hjalp nyetableret

Mælkeproducent Steffen Nykær Olesen tror også, at han havde været selvstændig i dag uden sin uddannelse i bagagen, men han er overbevist om, at især hans agrarøkonomuddannelse har gjort mange ting lettere.

Topledelse på Aarhus Universitet foreslår massiv udtagning af landbrugsjord

Står det til bestyrelsesformand på Aarhus Universitet Connie Hedegaard og rektor Brian Bech Nielsen, så skal der opettes et center til bæredygtig omstilling af landbruget. Et af de tre hovedmål for centret skal være at reducere landbrugsarealet i Danmark med 20 procent.

Sojahøsten går ud over stepperne i USA

De amerikanske landmænd i Midtvesten høster på livet løs. En ny opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium viser, at især høsten med sojabønner er kommet godt i gang. Derimod halter høsten med majs en anelse efter normalen.

Samarbejde giver pote i marken

Samarbejdet mellem rådgiver, ejer og traktorfører på Nordgaarden har udviklet sig til et robust koncept. Det medfører, at der ikke er store problemer med for eksempel græsukrudt eller sædskiftesygdomme. Planter  6-7

Den vigtige start af vinterhvede

Niels Nordgaard ser en klar positiv virkning af DAP-gødning umiddelbart efter såning af vinterhvede. Og mikronæring kommer med ved alle kørsler i marken.

Tredelt driftsledelse på Nordgaarden

- Det centrale styreredskab er vores markprogram, hvor alle tre parter hele tiden kan se aktuelle opgaver i marken opdateret på deres mobil eller pc, fortæller Niels Nordgaard.
Side 1 af 1932 (38636 artikler)Prev1234567193019311932Next