bannerPos

Irma vil hjælpe små lokale producenter gennem krisen

Der sælges både chips og øl under Tænk Småt-konceptet hos Irma.
16-05-2020 09:55

Irma sætter nu gang i et »Tænk Småt«-koncept, der skal være med til at hjælpe mindre fødevareproducenter igennem coronakrisen.

I skyggen af corona har et nyt initiativ i den danske dagligvarebranche set dagens lys. Det hedder »Tænk Småt« og handler om at give forbrugerne større mulighed for at støtte små lokale producenter. 

Således sætter Irmas 69 butikker nu en række nye og kendte specialvarer på hylderne fra nogle af de små producenter inden for fødevarebranchen, som i lang tid har været afskåret fra deres normale salgskanaler på grund af corona.

- Vi ved, at mange iværksættere og ildsjæle indenfor fødevarebranchen fortsat er rigtigt pressede, og selvom genåbningen er på vej, kommer det til at tage et stykke tid for de små lokale producenter at indhente det tabte. Med det nye initiativ går alt salg direkte til producenterne, og vi håber, at det kan bidrage til at holde gang i forretningen, så vi også på den anden side af krisen har leverandører, der producerer innovative kvalitetsvarer og er med til at udvikle vores fødevarekultur, siger direktør for Irma, Søren Steffensen.

Hjælpepakker

Irma har udviklet seks nye hjælpepakker med specialprodukter, som forbrugere kan købe og dermed støtte flere små producenter. Det nye initiativ er en del af Irmas ambition om at få endnu flere innovative madiværksættere til at lykkes ved at give dem direkte adgang til forbrugerne.
 
Blandt de forskellige hjælpepakker, som Irma har lanceret under Tænk Småt-konceptet, er morgenmadsprodukter, kaffe, øl, brunchprodukter som for eksempel honning og juice, drinksprodukter og vin. Der er i høj grad tale om økologiske og bæredygtige produkter. 

hka

Gamle bygninger kræver vedligehold

Selvom landbrugene og de nye staldbygninger bliver større og større, er det vigtigt at bevare de gamle og mindre avlsbygninger som et vidne om landets stolte landbrugstraditioner.

Nyt fodertilskud har ført til friske søer og flere grise

- Når vi får tre grise mere igennem pr. årsso inklusiv de managementmæssige tiltag, så har det værdi. Sådan lyder ordene blandt andet fra en fynsk svineproducent, der i snart et år har tilsat fodertilskuddet EP199 i drægtigheds- og diegivningsperioden.

USDA overrasker prisstærkt

For en gang skyld overrasker det amerikanske landbrugsministerium med en prisstærk WASDE-rapport for blandt andet hvede. Det ser derfor stadig ud til, at hvedeprisen kan gå yderligere op til trods for den igangværende europæiske hvedehøst.

Så er kornhøsten i gang på Sydvestfyn

Som et af de første steder i Danmark tog Henrik Banke og hans far, Jørgen Banke, som tilsammen ejer Ebberup Maskinstation på Sydvestfyn, i dag hul på høst af deres vinterbyg.

Sparker gang i multifunktionel jordfordeling

De første tre projekter med multifunktionel jordfordeling kan nu starte op, efter at Landbrugsstyrelsen har givet tilladelse til tre projekter. I alt forventes det, at der kan blive omfordelt mere end 2.000 hektar landbrugsjord gennem frivillige aftaler.

Forudser normal svensk høst

Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Landbruget kræver svar om kloakvandet i Limfjorden

Nu vil landboforeningerne LandboNord, Agri Nord, LandboThy og Landboforeningen Limfjord have klarlagt, hvor mange næringsstoffer, blandt andet kvælstof og fosfor, der er i udledningerne fra kommunerne. Det vil de, efter det er kommet frem, at flere kommuner udleder urenset spildevand direkte i Limfjorden.

Et lille håb om fælles løsninger og intern enighed

På LandboNords generalforsamling, der i år foregik digitalt, lagde formand, Niels Vestergaard Salling, vægt på vigtigheden af fælles løsninger med blandt andre DN, mens der internt i landbruget er brug for fælles fodslag.
Side 1 af 1874 (37477 artikler)Prev1234567187218731874Next