Langesømessen gennemføres den 3. september

Med corona-retningslinjer svarende til storcentre har Langesø mulighed for at afholde den traditionsrige juletræs- og skovmesse. Over 100 firmaer er tilmeldt.

ARRANGEMENT I modsætning til en række publikumsarrangementer kan den traditionsrige Langesømesse for juletræsproducenter og skovfolk gennemføres her i eftersommeren.

Det er muligt, fordi forsamlingsforbuddet ikke gælder for messeaktiviteter indenfor et bestemt tema, og hvor gæsterne går rundt og besøger flere forskellige stande. Desuden er der også tale om et professionelt venue med et anvendelsesværdigt formål og videnformidling, hvor der er tilknyttet professionelt personale.

Det fremgår af det svar, som arrangøren Langesø Fonden har fået på deres forespørgsel hos Erhvervsstyrelsen om corona-retningslinjerne for messen. Videre fremgår det, at sådanne messeaktiviteter sidestilles med storcentre, stormagasiner og arkader med videre, hvor kunderne på tilsvarende vis går rundt og besøger flere butikker.

I de seneste mange år har Langesømessen været afviklet den tredje torsdag i august, men på grund af corona-situationen er den rykket til torsdag den 3. september.

20 nye udstillere

I sagens natur vil messen blive afviklet under de gældende forholdsregler for Covid-19, forsikrer arrangørerne. Der søges for håndsprit og afstandsregler på det 10 hektar store messeområde ved Langesø Slot og ud til Langesø Sø, og alle veje og stier vil have en midterstreg, så de besøgende skal holde til højre.

Normalvis ligger besøgstallet på op mod 3.000 gæster fra ind- og udland, men direktør Hans Berner, Langesø Fonden, forventer ikke helt samme fremmøde fra de udenlandske juletræsinteressenter denne gang. Modsat er seksdags-reglerne for tyske besøgende ophævet, ligesom tilrejse er tilladt for anerkendelsesværdige formål. Hvilket vil være opfyldt til messen for udenlandske juletræsopkøbere.

Nogle af de tyske firmaer, som traditionelt deltager med udstillingsstand på messen, har dog meldt fra. Til gengæld har en snes nye udstillere tilmeldt sig, så antallet af deltagende firmaer fortsat er omkring 100.

- Derfor bliver messen i den vante størrelse, og med en bred vifte af maskiner, udstyr, plantemateriale, salgsstande og så videre, som henvender sig til både juletræsbranchen og skovbruget, understreger direktøren midt i travlheden med planlægningen af det store arrangement.

Picnickurve

Som udgangspunkt er programmet uændret i denne 29. messe på Langesø, med start klokken 9 og sluttidspunkt klokken 17.

Der bliver ingen spisesteder med buffet langs messevejene, men i stedet kan købes picnickurve ved udleveringssteder, der så kan nydes på bord/bænkesæt på afmærkede steder i den skønne natur.

- Det er en spændende nytænkning, udløst af corona-reglerne, som måske kan videreudvikles til de kommende messer, siger Hans Berner, der samtidig ser et øget potentiale for næste års messe med de nye udstillere og fra tilbagemeldingerne fra udstillere, som på grund af den ekstraordinære situation har valgt fra i år.

- Flere har nævnt, at de allerede nu ønsker samme stand, som de ellers plejer at have på messen.

Langesømessen

Den 29. fagmesse for juletræer og pyntegrønt samt Skov & Teknik

Dato: Torsdag den 3. september.

Åbningstid: Klokken 9 til 17.

Sted: Langesø Gods, Langesøvej 144, 5462 Morud.

Billetpris: 150 kroner inkl. katalog.

Forplejning: Der kan købes picnickurve ved udleveringssteder.

Aktiviteter: Cirka 125 udstillingsstande, demonstrationsparceller med kemisk ukrudtsbekæmpelse, kåring af »årets juletræer« med mere.

Arrangør: Langesø Gods (www.langesoe.dk).

Læs også