Prisvinder har hjulpet Jannick et skridt videre

Modtager af DLS-pris tidligere på året, Bobby Fjordhøj, driver Kærmosegaard på Møn med hjælp fra Jannick Larsen, der er ansat på en EGU-kontrakt.

Bobby Fjordhøj (til venstre) og Jannick Larsen har en fælles passion for maskiner og redskaber. Her ved en imponerende samling af traktormodeller. Bemærk hvordan kontoret er holdt i John Deere-farverne. Intet er bedre end arbejde at med maskiner, lyder det fra Jannick Larsen, der her ses med Bobby Fjordhøj. Når der en enkelt dag ikke er noget at køre i marken efter, bruger Jannick Larsen tiden på det velassorterede værksted på Kærmosegaard.
I det velassorterede maskinværksted på Kærmosegaard i Røddinge på Vestmøn står Bobby Fjordhøj og Jannick Larsen. De er i gang med at svejse på en holder til en værktøjskasse, der skal monteres på en af gårdens traktorer.
Dagligt hjælper de hinanden, og det har de gjort i omkring et år. Bobby er arbejdsgiver, og Jannick er ansat på en EGU-kontrakt gennem Jobcenter Vordingborg. Egu står for erhvervsgrunduddannelse og indeholder meget praktik og kun lidt teori.
Årsagen i Jannick Larsens tilfælde er, at han har lettere ved at lære tingene ved at udføre dem i praksis, end ved at skulle læse sig til det, eller ved at sidde i et klasselokale. Jannick Larsen er nemlig ordblind.
 

Overskud til at hjælpe

Bobby Fjordhøj, der i marts modtog DLS-prisen »Godt Landmandskab 2018« for blandt andet sit menneskelige overskud til at hjælpe andre som for eksempel Jannick Larsen, overtog gården efter sine forældre i 1997.
Dengang var der en jersey-besætning, som i 2007 blev solgt til en jysk mælkeproducent. I dag er Kærmosegaard et konventionelt planteavlsbrug, hvor der dyrkes 250 hektar med byg, rug, raps, lidt frø og 42 hektar med roer. Og planteavl og dermed maskiner bekommer ikke mindst Jannick Larsen godt.
- Jeg har altid interesseret mig for maskiner og begyndte for nogle år siden at komme forbi og kiggede på, når Bobby høstede, fortæller Jannick Larsen – og Bobby Fjordhøj tilføjer:
- Da du blev lidt ældre, kom du stadig mere og mere regelmæssigt. Det greb om sig, og du begyndte at hjælpe.
 
Læs mere om Jannicks historie og om den glæde han har, ved at arbejde sammen med Bobby Fjordhøj i LandbrugØst, der udkommer torsdag den 19. juli.
 
 

Læs også