Flere unge vælger en uddannelse inden for landbrug

På bare et år er 30 procent flere unge optaget på en landbrugsuddannelse.

1.220 unge valgte i 2023 at søge ind på en af landets mange landbrugsskoler. Tallet var derimod på 932 unge i 2022. Det viser netop offentliggjorte tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

- Det er fantastisk at se, at flere unge ser potentialet og værdien af en landbrugsuddannelse. Denne fremgang er ikke blot godt nyt for landbruget, men også for hele samfundet, fortæller Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Det sikrer, tilføjer hun, at vi kan opretholde vores høje standarder for kvalitetsfødevarer og samtidig fortsætte vores rejse mod en mere bæredygtig og grøn fremtid inden for erhvervet.

I en tid, hvor landbruget står over for udfordringer og øgede krav i form af klimaforandringer og krav om bæredygtighed, er det afgørende at tiltrække og uddanne kompetente unge.

- Den positive udvikling i antallet af unge, der vælger landbrugsuddannelsen, sender et klart signal om, at fremtiden for dansk landbrug er lys og fyldt med muligheder. Det er et erhverv i udvikling, som man ser en fremtid i, påpeger Lone Andersen.

Læs også