Hvis du er arbejdsgiver, er det vigtigt, at du har styr på den såkaldte 48-timers-regel, lyder det fra Patriotisk Selskab.

- Reglen betyder, at dine medarbejdere over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt må arbejde 48 timer om ugen, oplyser rådgivningsselskabet.

I et nyhedsbrev gør Patriotisk Selskab også opmærksom på, at perioden opgøres fra den dag, Arbejdstilsynet er på besøg.

- Kommer de, mens I har en travl periode, så er det stadig de seneste fire måneder, der tages udgangspunkt i – også selvom medarbejderen måske har haft færre arbejdstimer i månederne før. 48-timers-reglen gælder også, selvom medarbejderen selv tilbyder at arbejde over. 

Ferie holdes udenfor

Ifølge Patriotisk Selskab kan man ikke bringe medarbejderens timetal ned under de 48 timer ved for eksempel at lade medarbejderen arbejde 70 timer i fire uger og så lade ham holde ferie i den femte uge. Ferie, feriefridage, sygdoms- og orlovsperioder skal nemlig holdes uden for beregningen af gennemsnittet på 48 timer.

Hvis man ikke overholder 48-timersreglen, risikerer man at skulle betale en godtgørelse til medarbejderen.

- Godtgørelsen ligger på omkring en månedsløn for hver periode med fire måneder, hvor 48-timers-reglen overtrædes, skriver Patriotisk Selskab.

mip