Styrelse har konstateret 15 ulveangreb i år

I cirka hver fjerde mistanke for ulveangreb i 2017, er det en ulv, der står bag. Det oplyser miljø- og fødevareministeren i et skriftligt svar i Folketinget.

I 2017 har Naturstyrelsen ulvekonsulenter været på 64 besigtigelser ved mistanke om ulveangreb på husdyr. Ud fra DNA-analyser er det i 15 af de besigtigelser konkluderet, at det er en ulv, der står bag. Det oplyser miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i et skrifligt svar i Folketinget til SF’s Trine Torp.

Det er altså under hver fjerde besigtigelse ved en mistanke om ulveangreb, at det er konkluderet, at det faktisk er en ulv, der står bag.

SF’eren har spurgt ministeren om, der er grund til bekymring over omfanget af får og lam, der er dræbt af ulovligt løsgående hunde. Ministeren, der har fået Miljøstyrelsen til at svare for ham, oplyser, at hunde står bag fire af de 64 angreb på husdyr, hvor Naturstyrelsen har været ude for at tage en DNA-analyse. Tallet for hundeangreb kan dog være større, da Naturstyrelsen kun har undersøgt de tilfælde, hvor der har været mistanke for ulveangreb, lyder det i ministersvaret.

I de resterende 45 tilfælde, hvor det ikke er hunde eller ulve, der står bag, så er det konkluderet, at husdyrene er nedlagt af andre dyr (for eksempel ræve eller ravne) eller ikke er dræbte, men eksempelvis dødfødte.

Læs også