Fra husmandssted til skole i udvikling

Den vestfynske Natur- og Helhedsskolen Billesbølle udvider sine aktiviteter - og bygninger - på et tidligere husmandssted.

Natur- og Helhedsskolen Billesbølle, som for 10 år siden blev startet i bygninger på et tidligere husmandssted fra 1925 på Rydskovvej 9 i Billesbølle nord for Aarup, har netop holdt rejsegilde på en større udvidelse af skolens bygninger.

Ejendommens første ejer var en husmand, som måtte gå på arbejde ved siden af landbruget for at få økonomien til at løbe rundt. I dag rummer ejendommens tidligere stald moderne undervisningslokaler, og skolen har ca. 25-30 elever og 18 ansatte – lærere, pædagoger med flere.

Natur- og Helhedsskolens elever betegnes som »børn med særlige ressourcer«, og i de 10 år, skolen har eksisteret, er elevtallet vokset – og godt og vel fordoblet i løbet af de sidste tre år.

Denne udvikling har undervejs nødvendiggjort forskellige udvidelser af skolens lokaler. Og med den nye afdeling, som der før påske var rejsegilde på, bliver det samlede grundareal 412 m². Den nye udvidelse tegner sig for de 100 m² plus ca. 80 m² i loftetagen. Førstesalen indrettes til undervisning, mens stueetagen skal rumme spiselokaler, toiletter m.m. De nye lokaliteter skal være færdige til sommerferien.

Læs mere om skolen i Billesbølle i næste uges LandbrugFyn. Se avisen allerede her på hjemmesiden.

Læs også